Márciusban jön az AR Reference Phono 3 jubileumi változata

A hetvenes évek elején alapított társaság, egy olyan korban kezdett tevékenykedni, amikor még a lemezjátszó számított az első számú forrás eszköznek, így fennállásuk során számos dedikált phono előerősítővel örvendeztették meg a zenerajongókat.

Az Audio Research a kilencvenes évek közepén indította el a Reference termékvonalat, amely azóta a harmadik generációnál tart. A REFERENCE PHONO 3SE (17.000 USD) gyakorlatilag az öt évvel ezelőtt bemutatott előd modell, ötvenedik évforduló tiszteletére épített változata. A készülék a külső jegyek és felépítés tekintetében semmit nem változott, egyedül a hátlapon található felirat árulkodik arról, hogy új eszközről van szó. Az eredeti készülék kapcsán az egyik elvárás az volt, hogy a berendezés hozza az SE előerősítők teljesítményét. Az analóg szakaszhoz a mérnökök két extra elektroncsövet adtak, ezzel sikerült csökkenteni a zajszintet, illetve javítani a dinamikus teljesítményt.

Az 50th Anniversary változat ugyanazt a csőkészletet (6H30 és 6550WE) használja mint az elődje, ugyanakkor a tápegységet áttervezték, megújultak a szűrő és csatoló kondenzátorok, frissült a kábelezés és a hőmérséklet rezisztens komponenseket is lecserélték. Az új modell első darabjait március közepére ígéri a gyártó, ezen felül egy régebbi modelleket érintő akcióval is készülnek, amely során az alapmodell frissítésére biztosítanak kedvezményes áron lehetőséget.

Forrás: www.audioresearch.com