Mark&Daniel – Elkészült az új Dreams AMT meghajtó

Mark & Daniel Audio Labs bejelentette a harmadik generációs Dreams AMT meghajtót. A moduláris kialakítás miatt az újdonság bármely hangrendszer kiegészítésére alkalmas, házon belül elsőként az Ultrumax sorozatban kerül alkalmazásra.

Az AMT (Air Motion Transformer) meghajtók az összetett gyártási folyamat, illetve a magas költség ellenére rendkívül népszerűek. A Mark & Daniel vállalatot a kétezres évek középen alapították, a társaság többek között az első és második generációs Dreams AMT meghajtókkal keltett feltűnést, amelyek a 800Hz – 20KHz frekvenciatartományokat tudták lefedni. A gyártó a közelmúltban bejelentette, hogy befejezték a következő generációs meghajtó fejlesztését, amely egyedülálló módon a 200 Hz-22 kHz sávszélességen belül képes működni. A DM-8a szuper-széles sávú AMT meghajtó, amely a moduláris kialakításnak köszönhetően, minden korábbinál rugalmasabban használható fel.

Az új meghajtót elsőként a gyártó Ultrumax szériája teszi elérhetővé. A koncepció lényege, hogy a felhasználók szabadon válogathatnak a modulok között, így könnyebben összeállíthatják a igényeikhez leginkább passzoló hangrendszert. A sorozat alapját egy, illetve két meghajtós monitor hangsugárzók jelentik, utóbbi omni szuper-magassugárzóval is elérhető. Az állványon elhelyezett modellek mellé mélyládát (Ultrumax-Sub-Ia) is tud biztosítani a gyártó. A hátrafelé nyitott, lefelé sugárzó készüléket 150W teljesítményt kínáló erősítővel szerelték, ami bőségesen elegendő a tíz hüvelykes hangszóró meghajtásához.

Akár nagyobb helyiségek kiszolgálására is alkalmasak lehetnek az Ultrumax-Sub-IIa és Ultrumax-Sub-IIp elnevezésű 150 wattos rendszerek, amiket nyolc és tíz hüvelykes basszus meghajtókkal szereltek. A készülékek felső részét úgy tervezték, hogy képesek legyenek fogadni az 1U/2U AMT egységeket, így azok teljes rendszerként működhetnek együtt. A beállításokhoz és telepítéshez a gyártó részletes útmutatót mellékel. Az új modellek elérhetősége és az egyes kombinációk ára a gyártó honlapján keresztül érhető el.

Forrás: www.mark-daniel.com