Marshall Homeline – Új Bluetooth hangkeltők a nyárra

A nyár leginkább a szabadban eltöltött időről szól, ezért a Marshall harmadik generációs Bluetooth termékcsaládja a legjobb időben érkezett.

A HOMELINE III termékvonal az Action (269 EUR), Stanmore (369 EUR) és Woburn (569 EUR) hangrendszerek legújabb változatait tartalmazza. A hangkeltők mérete és formanyelve nem változott, azonban részleteiben kicsit finomodott a megjelenés. A hangszóró rács szövése változott, a színeket is a burkolathoz igazították, ahogy a dekorációs célokat szolgáló betét is vékonyabb lett.

Ennél persze sokkal fontosabb, hogy a hangzást érintő fejlesztések. A hangszórók új diffúzorokat kaptak, amelyek a korábbinál szélesebb hangteret szavatolnak. Az új Placement Compensation funkció automatikusan kijavítja a közeli tükröződő felületek hangzást befolyásoló hatásait, míg a Dynamic Loudness úgy módosítja a hangszín egyensúlyát, hogy minden hangerőn egyenletesen tiszta hangélményt kapjunk.

Mindhárom átdolgozott modellre a márka színpadi erősítőit idéző fizikai gombok kerültek, a frissítéseket alkalmazáson keresztül tudják fogadni a rendszerek. A Bluetooth 5.2 biztosabb kapcsolatot és nagyobb hatótávolságot ígér. A készülékek 3.5 milliméteres fejhallgató-csatlakozót viselnek, a legnagyobb (Woburn) modellre HDMI konnektor is került, így az tévék hangzásjavítására is alkalmas.

A legnagyobb modell esetében egy 90W teljesítményű erősítő kezeli a basszus meghajtót, ahogy a közép- és magassugárzókhoz is dedikált erősítők tartoznak. A Stanmore esetében 50W teljesítményű erősítő dolgoztatja a mélyközép hangszórókat, míg az Action burkolata alatt 30W teljesítményű egység lapul. A csipogókat mindhárom modellben 15W teljesítményű erősítő modulok tornáztatják.

Forrás: www.marshallheadphones.com