Masszív fényerőt ígér az új LG CineBeam projektor

Az LG Electronics bemutatta legújabb UST CineBeam 4K lézerprojektor, amely az év elején megjelent HU715Q modell, nappali körülmények között is jobban teljesítő változata.

Az LG CineBeam HU915QE UST (Ultra Short Throw) vetítő, ennek megfelelően alig öt centiről kilencven hüvelykes képfelület megjelenítésére képes, de kicsit távolabb (18,3 cm) felállítva százhúsz hüvelykes képet is kaphatunk. A készülék 3700 ANSI lumen fényerővel és 2 000 000:1 kontrasztaránnyal büszkélkedhet. A három csatornás lézertechnológia azt jelenti, hogy minden elsődleges (RGB) színhez külön fényforrást rendeltek, így az új modell még nappal is élénkebb képeket tud produkálni, az egyetlen fényforrást alkalmazó modellekhez képest.

A rendszer a HDR Dynamic Tone Mapping segítségével képkockánként elemzi és állítja be a kép fényerejét, míg az LG Brightness Optimizer II további automatikus módosításokat eszközöl a környezeti fényviszonyoknak megfelelően. A megjelenítést az Adaptive Contrast eljárás is javítja, amely valós időben optimalizálja a projektor fényforrásait.

A készülék az LG webOS platformját használja, tehát külső eszközök nélkül is elérhetők a népszerű streaming szolgáltatások, de igény esetén vezetékmentes képernyőtükrözésre (AirPlay 2 és Bluetooth) is lehetőség van. A burkolat alatt egy 2.2 csatornás, 40W teljesítményű hangszórórendszer is helyet kapott, de szokás szerint külső hangkeltők társítása is megoldható. A hangszórókat takaró rács most is részben újrahasznosított gyapjúból készített Kvadrat szövetből van. A HU915QE felbukkanása még ebben a félévben várható az árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.lgnewsroom.com