Masszív integrált erősítővel jelentkezett a NAGRA

A svájci márka kezdetben stúdió elektronikával foglalkozott, majd profi hangfelvételi eszközöket gyártott, s csupán a kilencvenes évek végén kezdte megvetni a lábát a fogyasztói piacon.

A társaság főként a tehetősebbek számára készít játékszereket, így nem meglepő, hogy nyáron bejelentett készülékük is a felsőházban állt rajthoz. A NAGRA CLASSIC INT (15.000 USD) erősítő a gyártó korábbi gyakorlatának megfelelően masszív megjelenésű készülék, amely a kifinomult esztétikát kicsit háttérbe taszigálva, elsősorban funkcionalitásra és teljesítményre helyezi a hangot. A házat vaskos, csavarozott alumínium lemezekből építették, míg az előlapon klasszikus kialakítású kezelőszervek és műszerek kaptak helyet. Kivételt képez az LCD kijelző, amely a beállításokat és üzemeltetést könnyíti meg. A készülékhez egy opcionális talplemez is tartozik, amely a gyártó szerint extra védelmet biztosít a rezgések ellen.

Az előerősítő szilárdtest kialakítású, tehát nem a különálló Classic Preamp replikálásáról van szó, ugyanakkor az erősítő szakasz már a Classic Amp öröksége, annak kompromisszumoktól mentes újragondolása. Az AB-osztályú készülék 100W (8 ohm) teljesítményre képes, XLR és RCA bemeneteket visel, amelyek mindegyike szabadon címkézhető. A hangsugárzók CARDAS CPBP (ródium) terminálokhoz társíthatók, de banándugók használatára is lehetőség van.

Forrás: www.nagraaudio.com/en