MAT technológiával frissültek a KEF BLADE hangfalak

A KEF elindította (vagy inkább folytatja) kínálatának generációs frissítését, amiből a zászlóshajó termékek sem maradnak ki. A társaság a tízéves BLADE, valamint a három évvel fiatalabb BLADE 2 modellt is megújította.

A KEF BLADE META hangsugárzók nevéhez illesztett utótag a tavaly bemutatott Metamaterial Absorption Technology (MAT) technológiára utal. Utóbbi lényegét tekintve egy kompozitból készült kör alakú, labirintus-szerű komponens, ami a csipogók mögé helyezve képes elnyelni a magas frekvenciás torzítások kilencvenkilenc százalékát.

A frissített BLADE modellek középponti eleme a Single Aparent Source technológia, ami társaság megoldása az ideális pontforrásra. A magas- és közepes tartományokat kezelő hangszóró-tömböt vadonatúj motor dolgoztatja, a módosításokkal sikerült javítani a középtartomány teljes harmonikus torzítását (THD) és csökkenteni a termikus kompressziót, növelve a hatékonyságot.

A META modellek négy basszus meghajtóval rendelkeznek, integrálják a Uni-Q és MAT technológiákat. Mindegyik pár egymással háttal került beszerelésre, saját kamrában kapott helyet, így kisebb csillapításra van szükség. A hangtekercset leválasztották a membránról, mindez lehetővé tette az alacsony rendű keresztváltók használatát, ami simább basszusválaszt eredményez. A frissített változatok audiofil minőségű WBT terminálokat kaptak. A KEF BLADE ONE META (30.000 GBP és KEF BLADE TWO META (22.500 GBP) öt különböző színben kerül forgalomba.

A márka hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.

Forrás: www.eu.kef.com