MBUX Hyperscreen – Nextgen infotainment rendszer

Az MBUX Hyperscreen a Mercedes-Benz EQS elektromos luxusautójában debütál. A rendszer az A és S osztályban már dolgozó MBUX rendszer harmadik generációs változata.

A Mercedes-Benz több alkalommal is feltűnést keltett Las Vegasban, s bár az idei CES digitális a trend folytatódni látszik. Az MBUX Hyperscreen egyetlen OLED panelből épített rendszer, amely gyakorlatilag teljesen kitölti a két A-oszlop közötti helyet.

Az OLED technológiából adódóan a felület látószögtől és fényviszonyoktól függetlenül hibátlan megjelenítést szavatol, amit még a biztonsági üvegből készített borítás sem befolyásol. A rendszert mesterséges intelligencia és saját tervezésű szoftver működteti, képes teljesen alkalmazkodni a felhasználókhoz (hét profil állítható be) és személyre szabott javaslatokat tenni.

Az ún. nulla rétegnek köszönhetően a felhasználónak nem kell almenükben barangolnia vagy hangutasításokkal keresgélnie, mert a legfontosabb alkalmazások és információk (igazodva az aktuális használóhoz) mindig a legfelsőbb szinten jelennek meg. Az utasoknak saját kijelzője van, ahol az utastérhez tartozó funkciók szeparáltan érhetők el. Arról egyelőre nincs hír, milyen hangrendszer tartozik majd ehhez a kivételesen látványos megoldáshoz.

Forrás: www.mercedes-benz.com