McIntosh C12000 – Két házas előerősítő

A McIntosh bemutatta legújabb előerősítőjét, amely szilárdtest és vákuumcsöves kimenetekkel is rendelkezik.

A két alvázas kialakítás lehetővé teszi vezérlés és a hang teljes elkülönítését, ami minden korábbinál tisztább reprodukciót eredményez. A MCINTOSH C12000 (16.000 USD) egy erősítő és egy vezérlő modulból áll. Előbbi tartalmazza a csatlakozásokat és erősítő áramköröket, utóbbi pedig értelemszerűen a vezérléshez szükséges elektronikát. Az erősítő modul esetében a bal és a jobb csatornákat elektromosan és mechanikusan is elszigetelték egymástól, lehetővé téve ezzel a tökéletes sztereó elválasztást biztosító dual-mono működést.

A csatornákat dedikált tápegység szolgálja ki, illetve saját mikroprocesszor felügyeli, a két egységet egy pár speciálisan kialakított, nagy teljesítményű, gondosan szigetelt kábel köti össze. Az erősítő áramköre közös módusú visszautasítással rendelkezik, az összekötő kábelek által keltett zaj minimalizálásának érdekében. A C12000 előerősítő teljesen kiegyensúlyozott áramkört alkalmaz, így probléma nélkül képes összedolgozni a McIntosh Quad-Balance erősítőkkel.

A rendszer összesen tizenkét analóg bemenettel rendelkezik. Hat szimmetrikus, négy aszimmetrikus és két aszimmetrikus phono bemenetből áll a készlet. A phono bemenetek MM és MC rendszerekhez is konfigurálhatók. Az előerősítő modul vákuumcsöves és szilárdtest kimenetet is visel, tovább bővítve a választási lehetőségeket. Előbbi két 12AT7 egy 12AX7A csövet alkalmaz csatornánként, míg a félvezetős kimenet diszkrét szimmetrikus op-erősítőt használ. Minden kimenetet dedikált erősítők hajtanak meg.

Függetlenül a választott kimenettől a phono szakasz csatornánként két 12AX7A vákuumcsövet használ kiegyensúlyozott konfigurációban, amely a RIAA kiegyenlítést is magában foglalja. Ez a berendezés is rendelkezik High Drive fejhallgató-csatlakozóval, amihez a felhasználó által aktiválható Headphone Crossfeed Director (HXD) is tartozik. Utóbbi a hangszínpad térbeliségét hivatott javítani. A C12000 előerősítő zökkenőmentesen integrálható többcsatornás házimozi rendszerekbe a Home Theater Pass Through funkció segítségével. A rendszer esztétikája az elmúlt évben alkalmazott megoldásokat tükrözi, rozsdamentes acél váz, fekete üveg előlap, kék műszerek és alumínium gombok jellemzik a készüléket.

Forrás: www.mcintoshlabs.com