McIntosh MCD12000 – ÚJ SACD/CD lejátszó kis csavarral

A McIntosh bemutatta legújabb zászlóshajó modelljét, amely hivatalosan SACD/CD lejátszóként van címkézve, azonban a gyártó szerint inkább egy referencia szintű DAC, amely az említett korongokat is kezeli.

A MCINTOSH MCD12000 (12.000 USD) központi eleme két ESS SABRE PRO ES9038PRO 32-bites/8 csatornás DAC modul, amiből az egyik a bal, míg a másik a jobb audiocsatornának van dedikálva. Mindegyik DAC a szabadalom alatt álló HyperStream II architektúrát és a Time Domain Jitter Eliminatort használja, Octal-Balanced Mono módban lett konfigurálva.

Az új modellre hét digitális (két koaxiális, két optikai, egy USB-B, egy AES/EBU és egy MCT) bemenet került. A koaxiális és optikai bemenetek akár a 24-bit/192 kHz adatátvitelt is támogatják, az USB bemenet pedig akár 32-bit/384 kHz, valamint DSD512 és DXD 384kHz formátumok fogadását is lehetővé teszi. A rendszer a rugalmasság jegyében szimmetrikus diszkrét műveleti erősítőt, valamint 12AT7 és 12AX7A csöveket dolgoztató szakaszt is kínál.

A készülék gyári és írott lemezekkel is elboldogul, dupla lézeres egység szavatolja az optimális olvasást. A présöntött alumínium tálca csendes lemezkezelést, a digitális szervó pedig gyors és megbízható működést biztosít. A különálló digitális és analóg tápegységek csökkentik a keresztszennyeződéseket, míg az egyedi építésű R-Core táptranszformátor tovább minimalizálja a zajt.

Az új modell megjelenése a klasszikus McIntosh stílushoz lett igazítva. Az alváz alsó része fényesre polírozott, míg a felső hányada fekete rozsdamentes acélból készült. Az előlapot megszokott módon fekete üveglap borítja, a műszerpár között elhelyezett ablakon keresztül a csövekre is rálátás nyílik. A készülék tetején elhelyezett üveglapon megtalálhatók a teljesítményre vonatkozó adatok, illetve a jelút blokk-diagrammját sem hagyták le. A friss modell tengerentúli forgalmazása május végén kezdődik, a globális bevezetés június közepén várható.

Forrás: www.mcintoshlabs.com