McIntosh MHA200 – Bármilyen fejhallgatót kiszolgál

A McIntosh új csöves fejhallgató-erősítővel bővítette kínálatát, amely az ígéretek szerint bármilyen társított eszközből a legjobbat hozza ki.

A MCINTOSH MHA200 (2500 USD) a felhasználási területnek megfelelően kompakt (156 x 232 mm) kialakítású berendezés, ami magán viseli a gyártóra jellemző stílusjegyeket. A készülék 12AT7 és 12BH7A jelzésű csőpárokat dolgoztat. Előbbiek a beérkező jelek erősítését végzik, míg utóbbiak az alacsony torzítású kimenő jelekért felelnek.

Az erősítő számos saját fejlesztésű technológiával rendelkezik, ide tartoznak többek között a Unity Coupled Circuit transzformátorok, amelyek a kezdetek óta állandó elemként vannak jelen a gyártó vákuumcsöves erősítőiben. A transzformátorokat úgy tervezték, hogy különböző terhelésnél is maximális teljesítményt biztosítsanak. Az eljárás előnye, hogy bemeneti szakaszban nem kell feszültség-erősítéssel alkalmazkodni az éppen használni kívánt fejhallgató impedanciájához, mert a másodlagos tekercsek mindig szavatolják a szükséges erőt.

A készülék hangerőszabályzóval is rendelkezik, így közvetlenül társítható olyan forrásokhoz, ahol egyébként előerősítőre lenne szükség a hangerő módosításához. A front oldalon egy LOAD gomb is található, amivel négy impedancia tartomány állítható be. Az erősítő három és négy tűs (sztereó) kiegyensúlyozott XLR és 6.3 milliméteres jack kimeneteket visel, amelyek az előlapon kaptak helyet, míg hátulra kerülve RCA és XLR konnektorok fogadnak. McIntosh rendszerhez csatlakozva a Power Control be és kimenet is kihasználható, lehetővé teszi a rendszer be- és kikapcsolását a társított komponensekkel együtt.

Forrás: www.mcintoshlabs.com