McIntosh MI1250 – Rugalmasan használható AV erősítő

A McIntosh újdonsága egy tizenkét csatornát kezelő digitális erősítő, amely egyedi telepítésű vagy hagyományos rendszerek kiszolgálására is alkalmas.

A MCINTOSH MI1250 (4000 USD) D osztályú berendezés, csatornánként 50W (8 ohm) vagy 90W (4 ohm) teljesítményre képes. A könnyű beüzemelés érdekében a hátoldalra ún. push-in hangfal csatlakozók kerültek, a könnyen felszerelhető és leválasztható fülekkel a készülék 2U rackban is elhelyezhető. Mindegyik csatornához külön hangerőszabályzó tartozik, kapunk négy digitális (két optikai és két koaxiális) bemenetet, illetve vannak BUS be- és kimenetek a sztereó jelek elosztásához és külső erősítő integrálásához. A fekete üveggel borított előlapon LED fényforrások tájékoztatnak az éppen használatban lévő csatornák státuszáról.

Az új modell is megkapta a szinte kötelező technológiákat. A Power Guard megakadályozza a hangfalak túlterhelését, míg a Sentry Monitor szükség esetén lekapcsolja az erősítő kimeneti fokozatát. A hűtés teljesen passzív, nincsenek zajosan forgolódó ventilátorok. A környezettudatosság jegyében egy érzékelő automatikusan ki/bekapcsolhatja a rendszert, ahogy a társított McIntosh komponenseket szabályozó technológia sem hiányzik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com