McIntosh MR89 AM/FM tuner – Zene mindenkinek

Bár a fizetős streaming szolgáltatók népszerűsége egyenletesen növekszik a legfrissebb iparági felémérések szerint még mindig sokan voksolnak a hagyományos rádiózásra. A McIntosh a hetvenes évektől fontos szereplője a szegmensnek, a tíz éven keresztül gyártott MR78 (1972-1982) tunert sokan a valaha készült egyik legjobb modellnek tartják.

A MCINTOSH MR89 (6800 GBP) exkluzív rádiófrekvenciás (RF) áramkörrel rendelkezik, amely képes túlterhelés és torzítás nélkül venni az erős, valamint zaj nélkül kezelni a távolabbi, ezért gyengébb FM jeleket. A rendszer segít az AM vagy FM antenna optimális elhelyezésében, az RAA2 AM antenna hat méter hosszú kábellel rendelkezik, így nagyobb rugalmasságot biztosít.

Az érzékenység, a jel-zaj arány, a harmonikus torzítás, a csatorna-elválasztás és a sztereó képesség elemzést követően lett frissítve. A Stereo Blending funkció, egy új High Blend opcióval bővült, amely agresszívebben keveri a frekvencia-tartomány magas frekvenciákat tartalmazó részét. Az újdonságnak számító SoftMute funkció csökkenti a hangerőt a gyenge minőségű adások vételekor vagy az állomások közötti szörfölés során. Szintén friss megoldás a HighCut funkció, ami a problémás magas tartományok levágásával javítja a hangélményt.

A hangolás analóg tárcsával történik, húsz állomás programozására van lehetőség. A készülék támogatja az FM Radio Broadcast Data System (RBDS) rendszert, amely lehetővé teszi a különféle tartalommal kapcsolatos információk (amennyiben az állomás továbbítja ezeket az adatokat) megjelenítését. A funkció szabadon ki és bekapcsolható. Az előlapon 60dB-es műszerpár is helyet kapott, amik az egyes csatornák analóg kimeneteiből származó jelszintet mutatják. A hangerő a társított előerősítőn vagy az integrált erősítőn keresztül szabályozható.

A készülék természetesen lemezjátszókkal, CD-lejátszókkal, házimozi-processzorokkal és egyéb forráskomponensekkel is párosítható, kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan analóg kimenetekkel, valamint digitális koaxiális és optikai kimenetekkel rendelkezik. Az új modell a tengerentúlon már vihető az európai premier várhatóan a hónap végén lesz.

Forrás: www.mcintoshlabs.com