McIntosh MX180 – 8K UHD AV csúcsprocesszor

A McIntosh Labs. bemutatta legújabb, abszolút időtállónak tervezett házimozi processzorát, ami nem csupán tudásával, hanem árazásával is felülmúlja a manufaktúra eddigi termékeit.

A MCINTOSH MX180 (30.000 USD) csúcsprocesszor összesen tizenhat csatorna kezelésére képes, tehát akár 15.1 vagy 9.1.6 kiosztású konfigurációban is üzemelhet. A készülék 8K kompatibilis és támogatja a 8K/60Hz és a 4K/120Hz videojelek továbbítását. A nagy sebességű HDMI 2.1 konnektorok (öt bemenet és két kimenet) mindegyike támogatja a HDCP 2.3, 4:4:4 Color, Rec. 2020, Dynamic Lip-Sync és Quick Media Switching (QMS) szabványokat, valamint a 3D videók továbbítását.

Rendelkezésre állnak olyan HDMI funkciók, mint az Auto Low Latency Mode (ALLM), a Quick Frame Transport (QFT), a Quick Media Switch (QMS) és a Variable Refresh Rate (VRR), ahogy a HDR10 HDR10+ és Dolby Vision, valamint a HLG kompatibilitás is adott. Az egyik HDMI kimenet ARC/eARC funkciót is biztosít, akár két megjelenítő egyidejű használatát téve lehetővé.

A digitális és analóg bemenetek között található egy mozgó-mágneses (MM) lemezjátszó előerősítő bemenet, extraként egy-egy analóg és koaxiális digitális, kétcsatornás Zone B kimenetet is kapunk. A hangsugárzók elrendezésétől függően a kimenetek közül négy kettős-erősítésre vagy további mélynyomók meghajtására is használható. Az MX180 a legújabb analóg-digitális átalakító technológiával rendelkezik. Minden analóg és digitális eszköz címkézhető, a hangerőszintek illeszthetők, amivel kiküszöbölhető a forrásváltáskor jelentkező eltérések. A mély- és magashang-szabályzók további hang finomhangolást tesznek lehetővé.

A rendszer a megszokott surround hangformátumok mellett többek között képes a Dolby Atmos, a DTS: X Pro és a Auro-3D kezelésére, az elhelyezésből fakadó akusztikus anomáliákat a RoomPerfect technológiával tudja korrigálni. Az új modell természetesen megkapta a hangfalak és az eszköz védelméért felelős exkluzív technológiákat. A McIntosh újdonsága a tengerentúlon már elérhető, az európai forgalmazás várhatóan áprilisban kezdődik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com