McIntosh PS2K – Házimozi nagyágyú

A McIntosh bemutatta legújabb aktív mélynyomóját, amely páratlan alacsony frekvenciás teljesítménnyel járul hozzá a kompromisszumok nélküli házimozi élményhez.

A PS2K Powered Subwoofer (60.000 EUR) négy darab, hatalmas mágnesekkel szerelt tizenhárom hüvelykes meghajtót dolgoztat. A rendszer a McIntosh szabadalmaztatott Low Distortion High Performance (LD/HP) Magnetic Circuit Design névre hallgató komponensét használja az alacsony torzítás érdekében, amely ráadásként növeli a meghajtó hatékonyságát. A hangtekercs extra hosszú, a felfüggesztést pedig kifejezetten nagy kitérés elviselésére tervezték. Mind a négy meghajtóhoz dedikált D osztályú (500W) erősítő tartozik, az összesített teljesítmény 2000W is lehet.

A meghajtók többrétegű, szénszálas membránnal rendelkeznek, a korábban használt egyrétegű változatokkal szemben extra merev szerkezettel bírnak. A terelőlemez a kritikus részeken egy hüvelyk, hogy a vibrációt kordában lehessen tartani, a zárt dobozos kialakítás pedig a port zajokat teszi zárójelbe. A PS2K rendkívül sokoldalú csatlakoztatási lehetőségeket biztosít, legyen szó sztereó vagy házimozi rendszerről. Adott az ún. daisy-chain képesség, azaz egy rendszerben akár több PS2K modell is elhelyezhető.

A finomhangolást a beépített szűrők széles választéka teszi lehetővé. Két parametrikus EQ szűrő segít kompenzálni a helyiség sajátosságait, míg a Level Control és a Phase gombokkal az audio-rendszer többi tagjával való együttműködés optimalizálható. Ezúttal sem hiányoznak a túlterhelést megakadályozó (Power Guard) vagy a rövidzárlat elleni (Sentry Monitor) védelmi megoldások.

Forrás: www.mcintoshlabs.com