Még idén boltokba kerül a Sonus Faber Maxima Amator

A kétutas álló hangfal a Heritage sorozat harmadik tagjaként kerül a gyártó kínálatába. Az új Amator modell hagyományosan tömör fából, aprólékos kézimunkával készült.

A kétutas hangfalakat általánosságban a legtisztább rendszerek között tartják számon. Az olasz márka már többször bizonyította, hogy mesteri módon bánik a fával, amely folyamatosan változó élő anyagként a legjobbakat is kihívások elé állítja. A fa öregedésével járó deformáció vagy törés potenciális veszélyforrás, amit az olaszok többek között speciális szárítási eljárással és rugalmas ragasztók használatával igyekeznek elkerülni.

A kabinet belső váza fenyőfából készült, egy akusztikus labirintus és három dedikált kamra került kialakításra, amelyek közül egy a keresztváltó számára van fenntartva. A talpat márványból formázták meg, míg az elő- és hátlap természetes bőr borítást kapott, amely szépen harmonizál a diófa burkolattal. A talp alá állítható tüskék kerültek, így kevésbé egyenes felületen is biztos támasztékot kínálnak.

A MAXIMA AMATOR (kb. 15.000 EUR) az Electa Amator II hangfalban is alkalmazott meghajtókat örökölte. Ennek megfelelően egy 28 milliméteres, neodímium mágneses DAD (Damped Apex Dome) magassugárzót kapunk, amihez egy 180 milliméteres mélyközép meghajtót társítottak a mérnökök. Utóbbi alumínium öntvény kosaras egység, aminek membránját levegőn szárított cellulóz rostból készítették. A készülék megkapta a gyártó új IFF (Interactive Fusion Filtering) keresztváltóját, amit kifejezetten ehhez a sorozathoz terveztek. A rendszer a vállalat klasszikus megoldásának fejlesztett változata, amely teljesen természetes, gyakorlatilag érzékelhetetlen átmenetet szavatol a keresztezési ponton.

A márka hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.sonusfaber.com/en