Megállapodást kötött a Harman Kardon és a Renault

A szövetség értelmében a Samsung tulajdonában lévő Harman Kardon fogja szállítani a Renault Megan E-TECH hangrendszerét.

Arról hivatalosan nincs infó, hogy egyszeri együttműködésről van szó, avagy hosszú távú megállapodás született, bár a Harman Kardon sokat sejtetően, első lépésként emlegeti a partnerséget. A hangrendszert illetően túl sok konkrétum még nincs, egyedileg hangolt tíz hangszórós konfigurációt emlegetnek. A rendszer saját fejlesztésű algoritmust (QuantumLogic Surround) dolgoztat, ezen felül a Virtual Center technológia került említésre, összességében minden utas számára egy jól meghatározott, koherens hangkép létrehozása az elsődleges célkitűzés. A források és felvételek eltérő hangszintjét a rendszer automatikusan fogja korrigálni, amely a műfajok különbözőségét is képes lesz felismerni, illetve a sebesség és menetzaj függvényében variálni tudja a hangerőt.

Ahogy az megszokott lehetőség lesz a felhasználói profilok beállítására, de öt (Studio, Concert, Immersion, Club és Lounge) gyári beállítást is kapunk. A teljesítmény 410W körül mozog majd, a mélyládát szeparáltan kezelik, hogy ne befolyásolhassa a többi hangszóró működését. A Harman hangrendszere jövőre a Renault Megan E-Tech járműben debütál, a legmagasabb szintű csomaghoz alapértelmezett módon jár majd, míg középszinten opcionális lehetőségként lesz jelen.

Forrás: www.news.harman.com www.automotiveworld.com