Megállapodott a Samsung és az LG

A Samsung Electronics és az LG Display régóta huzakodik egymással, előbbi jutányos áron szeretne hozzájutni W-OLED panelekhez, azonban a megállapodás csak nem akart megszületni.

A kijelző piacot érintő változások azonban úgy tűnik újra tárgyaló asztalhoz ültette a feleket, ezúttal sikerült is egyezséget kötni, aminek értelmében az LG Display tízmillió W-OLED panelt szállít, egy kialkudott hároméves ütemtervhez igazodva. A hírek szerint az első tételeket már ebben a negyedévben leszállítják, ennek ellenére a hagyományos Samsung OLED tévékre egyelőre biztos nem számíthatunk, hiszen idő kell a termékfejlesztésre és a tesztelésre.

A Samsung elég sokáig ignorálta a hagyományos OLED technológiát, helyette a QLED és Neo QLED eljárásokra fókuszált. A márka végül tavaly bemutatta a QD-OLED eljárást, itt az OLED panelt egy kvantumpontos réteggel kombinálták.

Az S95B (valamint a SONY A95K modellje) televízió fogadtatása kifejezetten kedvező volt, aminek hatására idén újabb típusra is lehet számítani, azonban a QD-OLED tévék jellemzően drágábbak a hagyományos változatoknál, ezen felül a gyártási kapacitás is szűkös egyelőre. Az említett okok miatt a társaság alternatív megoldásokat kezdett keresni, hogy javítsa a prémium OLED szegmensben elfoglalt (6.1%) pozícióját.

Több iparági forrás is arról számolt be, hogy az első szállítmányok hetvenhét és nyolcvanhárom hüvelykes panelekből állnak majd, ami egybevág a jelenleg uralkodó (jellemzően az egyre nagyobb készülékeket keresik) felhasználói trendekkel.

Forrás: www.thelec.net www.reuters.com