Megérkezett a CHORD második hordozható streamere

Nagyjából két éve annak, hogy elkészült a Mojo DAC társának szánt, nagy sikert arató Poly streamer, így a felhasználók joggal reménykedhettek, hogy a társaság a fejlettebb Hugo modellhez is fabrikál valami hasonló kiegészítőt.

A frissen bemutatott CHORD 2GO (995 GBP) modul a HUGO 2 társaként hi-res streaming képességekkel bővíti az alapszolgáltatásokat. A kiegészítő WiFi (2,4 GHz) vagy Ethernet (Gigabit) kapcsolattal működik, DLNA-kompatibilis és többek között lehetővé teszi a NAS-eszközökről való lejátszást. A berendezés hozzáférést biztosít az internetes rádiók és tartalomszolgáltatók (Qobuz, Tidal, Spotify) kínálatához, valamint AirPlay 2 és Bluetooth támogatást is kínál. Az adatok tárolására két darab SD kártyahely (legfeljebb 2 TB) áll rendelkezésre, így a készülék az MPD platformon keresztül, zene szerverként is képes működni. A streaming áramkör hárommagos processzor köré épült, minden bemenet folyamatosan aktív, ezek között a rendszer automatikusan képes váltani.

Újdonságnak számít, hogy a korábban említett Poly modullal szemben ez a kiegészítő, nem csupán dedikált streamerként használható, hanem képes más digitális eszközökkel is összedolgozni. Ehhez persze szükség lesz a 2YU modulra (449 GBP), amely USB, optikai, koaxiális és BNC kimeneteket biztosít, így a páros már bármilyen DAC / digitális eszközhöz társítható. Az újdonságok világpremierje a CanJam New York rendezvényen lesz, míg az európai közönség a Bristol Hifi Show kiállításon ismerkedhet meg közelebbről az eszközökkel.

Forrás: www.chordelectronics.co.uk

Comments are closed.