Megérkezett a COPLAND CTA405 erősítő utódja

A COPLAND a napokban mutatta meg legújabb csöves integrált erősítőjét, amivel a „perfekcionizmusra hajlamos audiofileket” célozta meg.

A COPLAND CTA407 (6900 EUR) csatornánként 50W teljesítményt ígér A/AB osztályú üzemmódban. A push-pull kimeneti fokozatban csatornánként egy pár KT88 csövet találunk, amelyek mellett két 12BH7 és egy ECC83 cső alkotja a készletet. A készülék többek között KT90 / KT100 / KT120 / KT150 csövekkel is használható, egy automatikus előfeszítési és diagnosztikai rendszert tartalmaz, a csövek állapota a készülék elején található LED (csövenként tíz) diódákon keresztül ellenőrizhető.

Csőtípustól függően csatornánként 100W kimenő teljesítmény is elérhető, azonban az erősítőt gyárilag úgy szabályozták, hogy a névleges teljesítmény legnagyobb részét A osztályú módban adja le. A gyártő szerint a prémium kimeneti transzformátoroknak köszönhetően kiváló linearitás érhető el a visszacsatolás előtt, illetve nagyobb a stabilitás a visszacsatoló hurok lezárása után.

A hangerőszabályzás motoros potenciométeren keresztül történik. Az erősítő öt vonalszintű bemenettel rendelkezik, amelyek között egy integrált phono előerősítőhöz tartozó konnektor is található, amely mozgó mágneses és tekercses rendszerekkel is működik. A fekete illetve ezüst színben megvásárolható erősítő RC102A távirányítóval is vezérelhető.

Forrás: www.copland.dk