Megérkezett a Sony 4th Gen. zajszűrős fejhallgatója

A díjnyertes Sony 1000X család legújabb tagja megörökölte WH-1000XM3 legjobb megoldásait, plusz számos intelligens funkcióval és még fejlettebb zajszűréssel rendelkezik.

A SONY WH-1000XM4 fejhallgató nehéz örökséget kapott, ugyanis az előző modell az egyik legnagyobb sláger volt a zajszűrős fülesek piacán. A készülék megkapta a gyártó következő generációs zajszűrő technológiáját: Az érzékeny mikrofonok a környezeti hangokat egyenesen a HD QN1 processzorra küldi, ami egy új algoritmus segítségével valós időben végzi a zajszűrést. A fejhallgató a 360 Reality Audio technológiának köszönhetően kimagasló hangzást kínál. A rendszer sokkal pontosabban építi újra a digitális tömörítés során megsérült hangot, így biztosítva a pontosabb hangélményt.

A vezeték nélküli fejhallgatót egy adaptív hangvezérlő rendszerrel is felszerelték, amely a környezet hangokhoz alakítja a beállításokat. Az adaptív hangvezérlés monitorozza a leggyakoribb hallgatási helyszíneket és mindig az adott szituációhoz idomítja a hangbeállításokat. A Sony Headphones Connect alkalmazáson keresztül beállíthatók a gyakran használt preferenciák, így később adott helyszíneken automatikusan bekapcsol a megfelelő preset.

Új szolgáltatásként megjelent a Speak-to-Chat funkció, aminek lényege, hogy a rendszer felismeri a felhasználó hangját, automatikusan szünetelteti a lejátszást, amit a beszélgetés végeztével újraindít. Szintén újdonság az egyetlen mozdulattal aktiválható Quick Attention funkció, amely során csökkenthető a hangerő és zajszűrés mértéke. A fejhallgatóba szerelt szenzorok érzékelik, ha a füles nincs fejen, ekkor megáll a lejátszás és csak visszahelyezve folytatódik tovább, ezzel is kímélve az akkumulátort. A fejhallgató támogatja az NFC és BLUETOOTH technológiákat, közel másfél napot bír egy töltéssel, de a gyorstöltés funkcióval tíz perc alatt további órák nyerhetők. A legújabb modell, elődjéhez hasonlóan érintéssel vezérelhető és kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa rendszerekkel.

Forrás: www.presscentre.sony.hu