Megfizethető AV erősítőkkel bővíti kínálatát a Denon

A Denon az S-szériát toldja meg, két HDMI 2.1 konnektorokat is viselő, jövőbiztosnak szánt modellel.

Mindkét modell hat HDMI bemenetet és egy kimenetet visel. A portok 4:4:4-es szín mintavételezéssel és HDR-áteresztéssel büszkélkedhetnek, kompatibilisek a legelterjedtebb (HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG) formátumokkal. A HDMI 2.1 konnektorok támogatják a 8K@60Hz és 4K@120Hz átvitelt, adottak az eARC, VRR, QFT, QMS és ALLM funkciók.

Az AVR-S760H (549 USD) készülék hét csatornát kezel, 75W (8 ohm) sztereó teljesítményt kínál, támogatja a 3D surround (Dolby Atmos és DTS: X) formátumokat, illetve a dedikált szett hiányát enyhítendő van DTS Virtual:X és a Dolby Atmos Height Virtualization szolgáltatás. Az öt csatornát kezelő AVR-S660H (449 USD) házimozi erősítő teljesítménye (75W) maradt, extraként Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio dekódolást kínál. Mindkét modell Airplay2 kompatibilis, az előlapi USB-porton keresztül kezeli a nagy felbontású (WAV, FLAC, ALAC és DSD) állományokat.

A vezeték nélküli átvitelről Bluetooth vagy HEOS technológia gondoskodik. Mindkét erősítő együttműködik az Alexával, a Google Asszisztenssel vagy a Siri segéddel. Az S-sorozat újdonságai megkapták a Dialog Enhancer funkciót, amely a párbeszédek érthetőségét hivatott javítani és adott az Audyssey MultEQ technológia, a rendszer automatikus akusztikus kalibrációjához. A Dual Speaker Presets funkció lehetőséget biztosít két különböző hangsugárzó-konfiguráció tárolására, amelyek között bármikor váltani lehet. A friss modellek a kétéves AVR-S650H és AVR-S750H helyére kerülnek a kínálatba.

Forrás: www.denon.com