Megjelent a Q Acoustics 5000 hangsugárzó széria

A Q Acoustics új sztereó és házimozi hangsugárzó családja a Concept sorozat kabinet- és meghajtótechnológiáját tovább örökítve a feszegeti kategóriája határait.

A 3000i és a Concept sorozat közé pozicionált termékcsalád egy kompakt könyvespolc (5010), egy állványos (5020), egy kisebb (5040) és egy nagyobb (5050) álló hangfalból, valamint egy center (5090) hangsugárzóból áll. A legfontosabb újítások közé tartozik a közép és mély hangszórók C3 (Continuous Curved Cone) kialakítása, amely simább magas frekvenciás integrációt és kiemelkedő basszusdinamikát biztosít.

A C3 profil egyesíti a hagyományos membránok basszus reprodukcióval kapcsolatos előnyeit és szélesített membránok magas-középfrekvenciás tartományú irányíthatóságát. Az előnyök között említést érdemel a kiváló szórás és a jól szabályozott frekvenciaválasz, ráadásként a magassugárzóval való integráció is simább. A jobb basszus dinamika és a feszesebb, csillapított mélyhangok miatt a modellek szabadabban helyezhetők el a térben, csökkent a harmonikus torzítás, ami jótékonyan hat a teljesítményre és szélesíti a hangteret.

A Concept sorozatból átvett kialakítással a magas frekvenciás hangszórót hermetikusan elzárták és mechanikusan leválasztották, így a belső nyomás és a közepes és basszus hangszórók rezonanciája sem befolyásolhatja a csipogó működését. A belső kamra gondosan tervezett reflex nyílással rendelkezik, alacsonyabb a keresztváltási pont a zökkenőmentes integráció érdekében. A közepes és basszus meghajtókat az átlagosnál nagyobb hangtekerccsel szerelték, így a teljesítmény növekedés mellett a vezethetőség is javult.

A kabinetekben P2P belső merevítést alkalmaztak, amely minimalizálja az alacsony frekvenciás rezgéseket, miközben javítja a sztereó képalkotást és a hangszínpadot. A nyomás felhalmozódásra érzékeny álló modellekben Helmholtz (HPE) csövek csökkentik az állóhullámok kialakulásának esélyét. A hangfalak előlapját butilgumi réteggel és fekete akril díszítéssel látták el. Előbbi feladata a fellépő rezgések elnyomása, utóbbi pedig a minimalista dizájnt hivatott ellensúlyozni.A termékcsalád szatén fekete, szatén fehér, Santos rózsafa és a Holme Oak kivitelben kerülnek forgalomba.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.qacoustics.co.uk