Megjelent az Arendal Sound 1961 hangfal-sorozata

Dolgos időszak lehet a norvég Arendal csapata mögött, mert az alig pár hete bemutatott 1723 sorozatú szubládák után, máris itt van az 1961 névre keresztelt széria.

Persze az Arendal Sound a gyártás racionalizálása érdekében számos megoldást örökített tovább a korábbi modellekből, ugyanakkor több új fejlesztés is bekerült a kalapba. Az 1961 sorozat egy álló (1499 EUR), egy monitor (899 EUR), egy center (499 EUR), egy könyvespolc (699 EUR), egy surround (799 EUR), egy magassági (699 EUR) hangfalból áll, illetve két mélyládával (1S/799 EUR és 1V(999 EUR) egészíthető ki. A sorozatot úgy tervezték, hogy a házimozi rajongókat is maradéktalanul kiszolgálja. A széria minden tagja a saját fejlesztésű, korábban is alkalmazott hullámvezető technológia köré épült, amelyet azonban kicsit az új modellek igényeihez igazítottak.

Újdonságnak számít a 28 milliméteres csipogó, valamint a nagyobb teljesítményt kínáló 5.5 hüvelykes alacsony frekvenciás hangszóró. A társaság először épített magassági hangfalat, amely a torony tetején vagy falon is elhelyezhető. Mindkét mélyláda 12.2 hüvelykes meghajtót kapott, amiket az Avalanche 550IQ elnevezésű erősítő dolgoztat. A két modell közül az egyik zárt rendszerű, míg a másik porttal ellátott változat. Az új sorozat előrendelhető a szállítás várhatóan július végén kezdődik.

Forrás: www.arendalsound.eu