Megjelent az iFi ZEN ONE SIGNATURE DAC

A britek újabb készülékkel bővítik a továbbfejlesztett, prémium minőségű eszközöket sorakoztató ZEN Signature szériát.

A ZEN One Signature DAC (349 EUR) rugalmas bemeneti opciókat kínáló ún. tiszta DAC, azaz nincs beépített fejhallgató-erősítő vagy hangerőszabályzó. A készülék megörökölte a ZEN DAC V2 DAC fokozatát, új generációs fejlesztésekkel javítva annak teljesítményét. Az új modell egy Burr-Brown DAC lapkakészletre épült, True Native architektúrát használ. Az alacsony késleltetésű, speciálisan programozott tizenhat magos XMOS mikrokontroller tovább javítja a feldolgozási teljesítményt. Ez a modell is megkapta a gyártó fejlett jitter- eltávolító technológiáit, beleértve az iFi GMT (Global Master Timing) femtoprecíziós óra legújabb generációját és az intelligens memóriapuffert.

A készülék kezeli a PCM (USB interfészen keresztül 32-bit/384 kHz, S/PDIF konnektor esetében 32-bit/192 kHz) és DSD állományokat. A True Native architektúrának köszönhetően minden formátum külön utat jár be, így natív állapotban kerülhet sor az analóg átalakításra. A rendszer támogatja az MQA dekódolást, ami az utóbbi időkben alkalmazott gyakorlat szerint, egy folyamaton belül történik. A Qualcomm legújabb, négymagos QCC5100 Bluetooth feldolgozó chipjét teljes mértékben kihasználva, minden jelenlegi nagy felbontású Bluetooth audioformátum támogatott, beleértve az aptX Adaptive és aptX HD, LDAC és HWA/LHDC szabványokat.

A ZEN One Signature Bluetooth v5.1 kompatibilis, így a lehető legjobb hatótávolságot, stabilitást és teljesítményt biztosítja. A memóriában legfeljebb nyolc párosított Bluetooth-forráseszköz tárolható el, ami jelentősen megkönnyíti az eszközök közötti váltást. A teljes áramkör-kialakítást felülvizsgálták, a jelutakat tovább rövidítették. Az optimális teljesítményről az iFi ultra-alacsony zajszintű iPower2 DC tápegysége gondoskodik.

A megjelenés a termékcsalád ismeretében nem tartogat újdonságot, a burkolat Deep Space Blue színben pompázik, ez különbözteti meg a Signature modelleket az alapváltozatoktól. A hátlapon egy aszinkron USB-B aljzat és két S/PDIF (optikai és koaxiális) bemenet található, utóbbi kettős digitális kimenetként működik. Az RCA analóg kimeneteket, egy kiegyensúlyozott 4,4 milliméteres kimenet köti össze, amely lehetővé teszi a teljesen kiegyensúlyozott csatlakozást, megfelelően felszerelt erősítővel társítva. Kiegészítőként egy 4,4 milliméteres sztereó kábelt (XLR) is kapunk.

Forrás: www.media.ifi-audio.com