Megjött a KEF első Uni-Core mélynyomója

A KEF KC62 a közelmúltban leleplezett meghajtó technológiának köszönhetően hihetetlenül kompakt berendezés, amely méretét meghazudtoló teljesítményre képes.

A KEF KC62 (1490 USD) doboza extrudált alumíniumból készült, megtartja a gyártóra jellemző formanyelvet. A készülék (246 x 256 x 248 mm) lényegesen kevesebb helyet foglal, minta hasonló teljesítményű berendezések, ezért kisebb helyiségekben is kényelmesen elhelyezhető. Az 6.5 hüvelykes Uni-Core meghajtóval szerelt aktív mélysugárzót 1000W RMS (2x500W) teljesítményű D osztályú erősítő szolgálja ki. Az újdonságok közé tartozik továbbá a P-Flex Surround (más néven Origami Surround) technológia. Ez egy olyan meghajtó kamrát takar, ami jobban elviseli a kabinetben uralkodó akusztikus nyomást, biztosítva a hangszórók szabadabb mozgását. Az eredmény pontosabb és részletesebb basszus reprodukció.

A másik innovatív eljárás a Smart Distortion Control, amely méri a hangtekercsben futó áramot, észleli a nemlineáris torzításokat és a legkisebb anomáliákat is javítja. Az új modell is megkapta a gyártó saját fejlesztésű KEF Music Integrity Engine elnevezésű motorját, amely egyedi DSP algoritmusokkal finomítja a hangzást. Utóbbiak között megtalálható az iBX (Intelligent Bass Extension) és a SmartLimiter, amelyek folyamatosan elemzik a beérkező jeleket. A kimeneti felül áteresztő szűrő további finomhangolást tesz lehetővé, míg a KEF SmartConnect a csatlakozási problémákat hivatott megakadályozni.

Forrás: www.uk.kef.com