Megjött a Magnat prémium all-in-one rendszere

Az régi iskolán nevelkedett hifi rajongók szerint a dedikált komponenseket nehéz felülmúlni, de az új idők, újabb megoldásokat hoztak. A legfrissebb trendek szerint egy modern hifi eszköz mindenre alkalmas, ráadásul a kompakt rendszerek a helyszűkére is megoldást kínálnak.

A MAGNAT MC 400 (1499 EUR) teljes szélességű készülék, amely az analóg források és a digitális megoldások kedvelőit is képes megszólítani. Az építési minőség ezúttal is kiemelkedő, a házat vastag alumínium előlap zárja, amely a legfontosabb funkciók elérést biztosító fizikai gombok mellett, egy vezérlést megkönnyítő TFT kijelző is helyet kapott. Utóbbi album borítókat és a tartalommal kapcsolatos információkat is képes megjeleníteni, amennyiben azt a forrás támogatja.

Az üzemeltetésre két további alternatíva is rendelkezésre áll, kapunk egy távkapcsolót, illetve a korszellemhez igazodva az alkalmazás (iOS és Android) vezérlés is adott. A Magnat applikációján keresztül gyorsan és könnyedén elérhetők a különböző streaming szolgáltatók és internetes rádiók, illetve a multi-room funkciók. Az előlapon egy 3.5 milliméteres (jack) és egy USB csatlakozó is helyet kapott, így a hordozható forrásokat használatáról sem kell lemondani. A rendszer megkapta Hi-Res Audio tanúsítványt, aminek megfelelően 24-bit/192 kHz tartalmak lejátszása is biztosított. A Bluetooth aptX HD modulnak köszönhetően forrástól függetlenül a legjobb vezetékmentes átvitelt kapjuk.

A burkolat alatt egy Cirrus Logic DAC lapka kapott helyet, a phono (MM) előerősítő pedig rendkívül alacsony torzítási értékkel rendelkezik. A streaming és multi-room szolgáltatásokért Linkplay modul felel. A diszkrét végerősítő fokozatok működéséről bipoláris tranzisztorok gondoskodnak, csatornánként 60W folyamatos és 100W csúcsteljesítményt biztosítva. A készüléket FM és DAB+ tunerrel szerelték, valamint egy slot rendszerű CD meghajtót is kapunk. Analóg oldalon fejhallgató és RCA, digitális részen optikai és koaxiális bemenetek sorakoznak. A berendezés HDMI konnektoron keresztül tévékkel is összehozható.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.

Forrás: www.magnat.de