Megjöttek a legújabb VIZIO 4K LCD tévék

A Vizio bemutatta legújabb (2020/2021) 4K LCD tévékészülékeit. A FALD technológiás újdonságok jobb felbontást és fényerőt kínálnak, javítottak a mozgás megjelenítésen és néhány játékos funkció is a kalapba került.

A globális járványhelyzet megkövetelte korlátozások miatt a Vizio kicsit megkésve mutatta be legújabb készülékeit. A társaság kommunikációja szerint az új sorozatok 2020/2021 évre szólnak, ami azt feltételezi, hogy a következő generáció csak másfél esztendő múlva esedékes.

A belépő szintet a VIZIO új V-sorozata (4K LCD panel, Direct LED, HDR, SmartCast 4.0) képviseli, amely 43-75 hüvelykes modelleket sorakoztat. A következő lépcsőfokot az új M7 széria (4K LCD, FALD, HDR, ProGaming Engine, SmartCast 4.0) jelenti. Ez a család 50-60 hüvelykes képmérettel érhető el, míg az új M8 modellek (4K LCD, FALD, HDR, ProGaming Engine, SmartCast 4.0) 55-65 hüvelykes változatokban kerülnek a piacra. A két sorozat között mindössze a dimming zónák számában van különbség. A középkategóriát a 65-75 hüvelykes készülékeket tartalmazó új P-sorozattal (4K LCD, FALD, HDR, ProGaming Engine, SmartCast 4.0) erősíti a társaság, míg a kínálat csúcsára a frissített Quantum X (4K LCD, FALD, HDR, ProGaming Engine, SmartCast 4.0) televíziók kerültek. A HDR megjelölés univerzális (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG) támogatást takar.

Az új modellek (kivéve a V családot) mindegyike rendelkezik valamilyen játékosoknak szánt dedikált megoldással. Mindegyik támogatja a VRR (Variable Refresh Rate) és FreeSync funkciókat, illetve mindegyik kommunikációjában szerepel a HDMI 2.1 támogatás. Utóbbi azonban csak részben állja meg a helyét, ugyanis a gyártók eARC és ALLM alkalmazása esetén feltüntethetik a HDMI 2.1 kompatibilitást, azonban valójában csak a P-családhoz tartozó készülékek rendelkeznek a megfelelő sávszélességet biztosító porttal. Az összes új modell a társaság saját fejlesztésű, alapjaiban változatlan, de azért kicsit megpiszkált rendszerét futtatja.

Forrás: www.vizio.com www.flatpanelshd.com