Megjöttek Európába a Panasonic Android tévéi

A szeptemberben bemutatott modell az első olyan készülék, amely nem a gyártó saját Firefox alapokra húzott MyHomeScreen platformjára építkezik.

A Panasonic első Android rendszert futtató tévéje régiótól függően HX700, HX710 vagy HX712 néven kerül forgalomba. A készülék negyvenhárom és hatvanöt hüvelyk közötti méretben érhető el, kivétel nélkül 4K felbontással. A gyártó lépése sokakat megdöbbentett, hiszen a Panasonic (akárcsak az LG és a Samsung) hosszú éveket töltött a saját platform kidolgozásával és finomításával. A fejlesztés egyedül indult, majd a Mozilla csatlakozásával új irányt vett. Sajnos az utóbbi félúton kiszállt a társulásból, így a japánok átkeresztelték a rendszert és önállóan fejezték be a platform kiépítését. A Panasonic elkövetkező évekre vonatkozó tervei egyelőre nem ismertek, így azt sem lehet tudni, hogy véglegesen kukázzák a korábbi rendszert, vagy mindkét platform használatban marad.

Az Android rendszer többek között a Chromecast támogatást, illetve a Google Assistant funkciókat hozta magával, de további extrákat is kínál. A Google Play áruházon keresztül természetesen hozzáférhetők a Netflix, az Amazon, az HBO és a YouTube alkalmazások, valamint a Panasonic tévék esetében először a Disney+ is elérhető.

Forrás: www.panasonic.com www.flatpanelshd.com/news