Megkapta a JAS jóváhagyását az MQair

A Japan Audio Society (JAS) a közelmúltban hitelesítette az MQA új SCL6 technikai számot viselő kodekjét, amely MQair néven kerül forgalomba.

Egyre több olyan szolgáltató van, amelyik nagy felbontású streaminget biztosít, azonban a minőséget sok esetben „vissza kell vágni” a vezetékmentes technológiák (Bluetooth, WiFi, Chromecast vagy Airplay2) szűk keresztmetszete miatt. Bob Stuart, az MQA alapítója és műszaki igazgatója elmondta, hogy a frissen kidolgozott SCL6 kodek megkapta a JAS hitelesítését, ezáltal jogosult a Hi-Res AUDIO WIRELESS logó használatára.

Az MQair néven forgalomba kerülő skálázható kodek a nagy felbontású állományokat az eddiginél kisebb csomagokba tömöríti, így akár 24-bit/384 kHz MQA vagy PCM állományok vezetékmentes továbbítására is lehetőséget biztosít. Az adatátviteli sebesség jobban skálázható (20 Mbps > 200 kbps) ezért a Bluetooth, Ultra-Wideband (UWB) és WiFi kapcsolatok lefedése is megoldott. “Az MQair segítségével sok hallgató számára javíthatjuk a hallgatási élményt és kiterjeszthetjük az MQA ökoszisztémát a vezeték nélküli eszközökre” hangzott el a technológiát bemutató közleményben.

Forrás: www.forbes.com