Meglepő újdonságokkal bővíti kínálatát a T+A

A német székhelyű manufaktúra bejelentette első fejhallgatóját, valamint DAC modullal is rendelkező, fejhallgató-erősítőjét, amelyeket négy évtized tapasztalatát felhasználva készítettek el.

A SOLITAIRE P (4800 EUR) kézműves gyártás technológiával épített planar-magnetosztatikus fejhallgató, amely a gyártó szándéka szerint egyesíti a modern akusztikai megoldásokat és minimalista dizájnt. A prémium alapanyagokból épített készülék az előzetes információk szerint egészen könnyű membránokat kapott, amelyek teljes felületét képes meghajtani a magnetosztatikus meghajtó-rendszer. A részletes műszaki jellemzők egyelőre nem ismertek, hangminőség tekintetében pontos térleképezésre és finom részletekben gazdag reprodukcióra lehet számítani az ígéretek alapján.

A másik bemutatott újdonság a SOLITAIRE HA 200 (6600 EUR) fejhallgató-erősítő, ami akár a legérzékenyebb fülesek meghajtására is alkalmas. A készülék repülőgép minőségű alumíniumból készített burkolata alatt A-osztályú áramkörök és egy bites DAC kapott helyet. Az erősítő a PCM (32-bit/768 kHz) és DSD (1024) állományokat is képes feldolgozni, három fejhallgató-kimenettel, valamint analóg és digitális bemenetekkel is rendelkezik. A digitális és analóg szakaszok tápellátása független, mindkettő saját toroid transzformátort kapott. A fejhallgató forgalmazása márciusban kezdődik, míg az erősítő áprilisban kerül a boltokba.

Forrás: www.ta-hifi.de/en