Megmutatta első OLED tévéjét a JVC

A JVC a közelmúltban jelentette be, hogy készen áll belépni az OLED tévék piacára, ami november közepén meg is történik.

A JVC VO9100 (árak egyelőre nincsenek) elnevezésű modell első körben ötvenöt és hatvanöt hüvelykes változatban kerül forgalomba. A szűkszavú specifikációs lap szerint a készülékek 4K (120 Hz) WOLED panelt dolgoztatnak, támogatják az ALLM (Auto Low-Latency Mode) technológiát és széleskörű HDR (HDR10, HLG és Dolby Vision) támogatással bírnak. Vannak HDMI 2.1 konnektorok és adott az eARC funkció. A beépített hangrendszer felépítéséről és teljesítményéről egyelőre nincsenek adatok, azonban a Dolby Atmos (virtuális formában) dekódolás állítólag megoldott.

A tévék Linux Smart TV platformot kaptak, ami az általánosan megszokott alkalmazásokhoz kínál hozzáférést, külső eszközön keresztül még a hangvezérlésre is lehetőség van. A panelt három oldalról egészen vékony kávák határolják, tehát a készülék falon biztos szépen mutat. A széles talpban végződő láb is elég masszívnak tűnik, ugyanakkor ha a magasság nem állítható hangprojektorok elhelyezése problémás lehet.

Forrás: www.oled-info.com