Megmutatta legújabb OLED és 4K LCD tévéit a Panasonic

A társaság idén három OLED és három középkategóriás 4K LCD termékcsaláddal bővíti kínálatát, amelyek mind megkapták a könnyen kezelhető és felhasználóbarát My Home Screen 5.0 operációs rendszert.

A frissen bejelentett PANASONIC HZ2000, HZ1500 és HZ1000 OLED tévé sorozatok kivétel nélkül támogatják a Dolby Vision IQ eljárást, valamint a Panasonic saját Intelligent Sensing technológiáját alkalmazó Filmmaker Mode funkciót. Előbbi a Dolby Vision dinamikus metaadatait használja fel arra, hogy intelligens módon igazítsa a tartalom minden részletét a szoba fényviszonyaihoz. Utóbbi szolgáltatás aktiválása után a rendszer szintén az eredetileg beágyazott adatokhoz igazítja a megjelenést, kikapcsolja a zajcsökkentést és a képélesítést. Mindkét eljárás arra szolgál, hogy a filmkészítők eredeti elképzelése köszönjön vissza a képernyőről. Az Intelligent Sensing funkcióval megtámogatott Filmmaker Mode kizárólag a Panasonic újdonságaiban érhető el és a HDR10+, HDR10, HLG, valamint SDR tartalmakat egyaránt támogatja.

Jó hír, hogy a társaság továbbra is elkötelezetten támogatja a középkategóriás termékvonalát, így valamennyi OLED és 4K LCD (HX940, HX900 és HX800) készülék kezeli a Dolby Vision és HDR 10+ tartalmakat. Az összes OLED, valamint a HX800 kivételével, mindegyik 4K LCD modellben a legújabb HCX PRO Intelligent képfeldolgozó processzor dolgozik, amely a korábbinál sokkal nagyobb számítási kapacitást kínál. A HZ2000 televízió egyedi hangolású Master HDR OLED panellel rendelkezik, további újításként mindegyik modellt felkészítették a professzionális (filmes utómunkák) használatra.

A gyártó a látvány mellett a hangzás javítására is komoly figyelmet fordított. A HZ2000 tévében 360 fokos sugárzásra képes Soundscape Pro hangrendszer található, amely a Technics által hangolt beépített, felfelé sugárzó hangszórók segítségével biztosítja a Dolby Atmos hangélményt. A JENO motort alkalmazó rendszer (140W) a gyártó szerint erőteljes és dinamikus hangzásra képes. A csúcsmodell mellett a HZ1500 televízió sem marad nagyon le a Soundscape (80W) technológiát alkalmazó hangrendszerével aminek előnye, hogy a készülékek tetejébe épített hangszórókból kilépő hangnak kisebb utat kell megtenniük, ami jótékony hatással van a végeredményre.

Valamennyi frissen bemutatott OLED és 4K LCD televízió megkapta az ötödik generációs My Home Screen 5.0 rendszert. Mindegyik modell esetében elérhető lesz a XUMO ingyenes streaming szolgáltatása, amely over-the-air és over-the-top csatornákat biztosít egyetlen szolgáltatáson belül, amelyek között hagyományos módon (távirányítóval) lehet váltogatni. A készülékek támogatják a HbbTV Operator alkalmazást, Google Assistant és Amazon Alexa integrációt nyújtanak, biztosítva ezzel a hangvezérlés lehetőségét. Egyes modellek forgó, míg mások két állású állványt kaptak, így könnyebb a környezethez igazítani a képernyők tájolását.

Forrás: www.panasonic.com

Comments are closed.