Megmutatta legújabb tévéit a Panasonic

A Panasonic hivatalossá tette idei televízió kínálatának új OLED és LED készülékeit, amelyek a megszokottnál kisebb méretben is elérhetők lesznek.

A CES 2021 rendezvényen bejelentett JZ2000 OLED zászlóshajót követően a Panasonic a napokban bemutatta legújabb OLED és LED tévékészülékeit. A gyártó a JZ1500, JZ1000 és JZ980 sorozatokkal bővíti a választékot, amely szériák a hatvanöt és ötvenöt hüvelykes modellek mellett, negyvennyolc hüvelykes méretben is elérhetők lesznek. Ahogy a zászlóshajó esetében ezúttal is nagy hangsúly került a színkalibrálásra, a megfelelő végeredmény érdekében filmkészítőket és iparági szakembereket is bevontak a folyamatba.

A Panasonic az elmúlt években sokat dolgozott a nagyobb fényerejű OLED panelek megalkotásán, aminek eredményeként megszülettek a Master HDR OLED Professional Edition kijelzők. Az említett panelek eddig jellemzően a zászlóshajó modellekbe kerültek, azonban idén már a JZ1500 modelleket is ezekkel a megjelenítőkkel szerelik.

Valamennyi új OLED sorozatban megtalálható az új Auto AI képmódot támogató, a zászlóshajó modellekben már bizonyító HCX Pro AI processzor, míg a képélmény optimalizálását az Auto AI segíti. Utóbbi egy önálló képmód, amely kézi beállítások használatát is lehetővé teszi azok számára, akik szeretnek maguk kísérletezni.

A HCX AI Pro processzornak köszönhetően az új OLED televíziók támogatják a Game Mode Extreme üzemmódot, illetve valamennyi OLED modell támogatni fogja az AMD FreeSync Premium technológiát.

Az OLED modellek mellett a gyártó az LED készülékeket sem hanyagolta el. Az újdonságok között található a JX940 (75, 65, 55 és 49 hüvelykes képátmérővel) és a JX850 (65, 58, 50 és 49 hüvelykes képátmérővel) sorozat, valamint a JX800 (65, 58, 50 és 40 hüvelykes képátmérővel) széria.

A legfejlettebb (JX940) LED sorozat szintén megkapta a HCX Pro AI processzort, illetve a Clear Motion eljárást, amely gyors mozgással járó jelenetek optimalizálásért felel. A sorozatot 120 Hz-es, nagy fényerővel és széles betekintési szöggel rendelkező HDR Cinema Display Pro panellel szerelték, amely kiszorított helyzetből is jó képminőséget szavatol. A beépített hangrendszer támogatja a Dolby Atmos eljárást, de természetesen külső szettek használatára is lehetőség van.

Panasonic JX940 LED

Azzal, hogy a HCX AI Pro processzor megjelent a Panasonic prémium televíziókban a középszintű modellek (pl. JX800) megkaphatták a HCX processzor korábbi változatát, kihasználva annak minden előnyét. A módosításoknak és a HDR Bright Panel Plus képernyőnek köszönhetően a társaság elérhető áron képes nagy tudású tévéket biztosítani.

A JX800 elsőként használja az Android operációs rendszert úgy, hogy a közben megőrzi a Panasonic My Home Screen felületét. A friss modellek (a JX800 sorozatig) Filmmaker Mode támogatással érkeznek, míg a HDR formátumok közül a Dolby Vision IQ kompatibilitás az összes friss OLED televízió, valamint a JX940 LED széria esetében is adott lesz, ezen felül a HDR10, HLG, Dolby Vision és a HDR10+ adaptív formátum is kalapba kerül.

A JX850 sorozatig bezárólag minden modell a Panasonic hatodik generációs My Home Screen rendszerét futtatja. A my Scenery funkcióval saját háttérkép vagy videó állítható be, míg az új On Timer funkció, valamint a HDMI Signal Power Link a rendszerek automatizált vezérlését teszik lehetővé.

Az új modellek egyszerre két Bluetooth eszközre képesek hangot továbbítani, így akár két füles is használható párhuzamosan. Sorozattól függően a tévék hangsegédeken keresztül is utasíthatók. A JX940 LED modellig bezárólag mindegyik televízió két HDMI csatlakozóval rendelkezik, amelyek (későbbi frissítést követően) HDMI 2.1 funkciókat (HFR és VRR) is támogatni fognak.

Forrás: www.panasonic.com/global