Megmutatta magát a Soulines új toplemezjátszója

A Soulines olyan csúcskategóriás lemezjátszót igyekezett készíteni, ami jó teljesítményt kínál, könnyen kezelhető és két tetszőleges hosszúságú kar egyidejű használatát is lehetővé teszi.

A szerb manufaktúra hosszú évek óta készít csúcskategóriás lemezjátszókat, amelyeket általában valamilyen ismert személyről, vagy mitológiai alakról neveztek el. A TT42 lemezjátszóval szakítani látszanak ezzel a hagyománnyal, hiszen a TT (Turntable) után álló számnak önmagában nincs jelentősége, azonban Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regényfolyamának kontextusába helyezve a gyártó szerint filozófiai értelmet kap. A híressé vált szám ugyanis „válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre”… azaz a vállalat szerint, amíg erre nincs külön definíció ez a lemezjátszó tekinthető a „világ legjobbjának”.

A SOULINES TT42 lemezjátszó tervezésekor az aranymetszés és Fibonacci szekvencia alapvetéseit tartották szem előtt, törekedve egy teljesen kiegyensúlyozott rendszer megalkotására. A lemeztányér tömeg középpontját úgy határozták meg, hogy a tehetetlenségi nyomaték a legkisebb maradjon. Az egyenletes rezgéscsillapítás érdekében az alvázhoz és lábakhoz különböző anyagok kombinációját használták, azok egyedi mechanikus jellemzőit szem előtt tartva. Az alváz szilárd alumíniumból készült, a motor szerelvényt egyedi függesztéssel és csillapítással látták el.

A fő csapágy inverz, rozsdamentes acélból készült, sárgaréz betéttel, míg a rozsdamentes acél tengelyre egy 60 milliméter átmérőjű, 5.4 kilós akril lemeztányért ültettek. A meghajtásért kefe nélküli egyenáramú motor felel, a sebesség szabályozása elektronikusan történik, de manuális finomításra is lehetőség van. A készülékre kilenc vagy tizenkét hüvelykes hangkarok szerelhetők, a jelenleg aktuális specifikáció szerint a JELCO, Audio Note és Rega karok használatára van lehetőség.

A lemezjátszó végleges specifikációja előre láthatóan május végén lesz elérhető, ahogy a készülék pontos listaára is nagyjából ekkorra várható.

Forrás: www.soulines.com/news