Megmutatta új integrált erősítőjét a TECHNICS

A Technics referencia osztályba sorolt integrált erősítőjét néhány hónapja leplezték le, azonban a hivatalos bemutatóra csak pár napja került sor.

A TECHNICS SU-R1000 (8000 EUR) névre keresztelt integrált erősítője, egy funkciókkal alaposan megpakolt digitális készülék. A digitális kialakítás talán kicsit furcsa lehet, amikor a vezető gyártók kivétel nélkül az analógra esküsznek, de a gyártó kitart azon véleménye mellett, hogy a digitális erősítő technológiában rengeteg potenciál van. Az újonnan fejlesztett megoldások közül a készülékben jelen van az ADCT (Active Distortion Cancelling Technology) technológia, amely képes eltüntetni a hangszóró ellen-elektromotoros erejéből és a tápfeszültség eséseiből visszamaradt torzításokat. Újdonságnak számít az Advanced Speed Silent Power Supply kapcsolási rendszer, míg a lehető legpontosabb válaszról a LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) és a JENO (Jitter Elimination, Noise- Shaper Optimization) technológiák gondoskodnak.

A készüléket egy vadonatúj phono egységgel szerelték, amely a gyártó szerint képes a legtöbbet kihozni a társított lemezjátszókból. Az Intelligent Phono EQ egyedi digitális technológiát alkalmaz, ami olyan hangminőséget szavatol, amire az analóg komponensek állítólag nem képesek. Az átalakítás előtt a pontosabb feldolgozás érdekében megnövelik a magas frekvenciákat, majd Crosstalk Canceller és Response Optimiser elnevezésű eljárásokkal korrigálják az anomáliákat. Az új erősítő több be és kimenettel rendelkezik, köztük Phono XLR és USB-B bemenetekkel, hogy a készülék ki tudja szolgálni a különféle digitális audioforrásokat és társeszközöket. Az új referencia erősítő ezüst és fekete változatban novembertől lesz elérhető.

Forrás: www.technics.com/us