Megmutatta új XB hangszóróit a SONY

A Sony új X-Balanced meghajtókkal és felülvizsgált komponensekkel szerelt modellekkel frissíti az XB (Extra Bass) szériát.

A Sony három új (XB43, XB33 és XB23) hordozható Bluetooth hangszórót ad, sokak által kedvelt buli hangkeltőket sorakoztató termékvonalához. Az új trió megkapja a társaság újonnan kifejlesztett X-Balance meghajtóit. Az új egységek már téglalap alakúak, ami a gyártó szerint nagyobb hangnyomást (+30%) és pontosabb basszust eredményez, ezen felül rövidítették a meghajtók útját, ami nagyobb hangerő mellett is alacsonyabb torzítást (-25%) szavatol. Az új rendszerekben a közepes és alacsony tartományokat egyesített meghajtó kezeli, amihez dedikált csipogókat társítottak. A meghajtók központosítatlan elrendezése segít megőrizni a kompakt formát, miközben a teljesítmény minden esetben megnőtt.

Az XB hangkeltők Sony Fiesta alkalmazáson keresztül vezérelhető LED fényforrásokkal, valamint (modelltől függően) külön meghajtó megvilágítással rendelkeznek. Az új Party Connect funkcióval akár száz eszköz is összefűzhető és szinkronizálható, így egészen nagy területek lefedésére is lehetőség van. Sajnos a funkció nem használható a régi modellekkel, így csak az újabb változatok vonhatók be a buliba.

Az IP67 besorolású trió legkisebb (XB23) tagja akár egy hátizsákra akasztva is elkísérhet bennünket, de nagyobb testvérek hordozhatósága sem jelenthet problémát. A készülék USB-C konnektoron keresztül tölthető, egy etetéssel tizenkét órányi üzemidő nyerhető, míg az NFC képes nagyok esetében huszonnégy órával lehet számolni átlagos használat mellett. Mindhárom készülék augusztustól érhető el 240 (XB43), 180 (XB33) és 120 (XB23) eurós áron.

Forrás: www.sony.com