Megtoldják a CONCEPT termékcsaládot

A Q Acoustics bejelentette Concept névre hallgató sztereó és házimozi család legújabb modelljeit.

A CONCEPT 30 (1199 EUR), a CONCEPT 50 (2599 EUR) és a CONCEPT 90 (849 EUR) jelzésű újdonságok jellemzően a termékvonalhoz tartozó, két-hároméves zászlóshajók (300/500) külső és belső jellemzőit hordozzák, de azért néhány hangminőséget érintő újításra is futotta. Egyik ilyen frissítés az új GELCORE kabinet. A szerkezet lényege, hogy a rétegek közé nem kötő gél került, ami hatékonyan vezeti el a nagyfrekvenciás rezgéseket.

Újdonságnak számít a szintén tovább fejlesztett pont-pont merevítés, az egyedi nyomásszabályozás, valamint rezgéseket minimalizáló alap. A meghajtók előfeszítő csapokkal egy alumínium terelőbe vannak szerelve, ezzel az akusztikus szivárgást igyekeztek csökkenteni. A magassugárzó saját kamrába került és mechanikusan le van választva a terelőről, ami segít megelőzni a közép/mély hangszórókkal való interferenciát. A keresztváltót teljesen elszigetelték a meghajtók által generált elektromágneses mezőktől.

A vállalat QA50 5.1 csomagja (5495 EUR) értelemszerűen a házimozi rajongókat szólítja meg. A pakk központi eleme egy pár álló (50) hangsugárzó, amit két szatellit/surround sugárzóként használható polc/állványos (30), valamint egy centersugárzó (90) egészít ki. A sorozat szépen összedolgozik a QB12 mélynyomóval, illetve az egyes modellek bármilyen 2.1 vagy 5.1 kiosztású rendszerben használhatók.

Forrás: www.qacoustics.co.uk