Megújított LCD tévékkel támad a VIZIO

A Vizio pár napja lekapta a rongyot frissített LCD tévé kínálatáról. A huszonnégy és nyolcvanöt hüvelykes modellek között gyakorlatilag bárki megtalálhatja az igényeinek megfelelő készüléket.

A kínálat csúcsán a nyolcvanöt hüvelykes PQX (P-Series Quantum X) televízió kapott helyet, amely közel nyolcszáz dimming-zónával rendelkezik, háromezer nit csúcsfényerőt kínál és nyolcvanöt százalékban képes reprodukálni a Rec.2020 színteret. A sorozat hetvenöt és hatvanöt hüvelykes (PQ9) tagja esetében ezerkétszáz nit maximális fényerővel lehet számolni. A széria összes modellje a ProGaming motorra épült, IQ Ultra képfeldolgozóval rendelkezik, 4K felbontást kínál, HDMI 2.1 konnektorokat visel és számos HDR formátumot (HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision) kezel. A kategóriának megfelelően van VRR és AMD FreeSync Premium támogatás, illetve egy Auto Game Mode elnevezésű funkciót is kapunk.

A zászlóshajó modellek alatt kapott helyet a 43-75 hüvelykes készülékeket tartalmazó M (MQ7 és MQ6) sorozat. Megmaradt a ProGaming motor, azonban a képfeldolgozó processzor(IQ Active) kicsit szerényebb változat és dimming zónából is csupán harminckettő (MQ7) van. A felbontás 4K, a támogatott HDR formátumok sem változtak a nagyokhoz képest, azonban be kell érni HDMI 2.0 interfésszel, ami azért néhány visszafelé kompatibilis HDMI 2.1 funkciót (ALLM és eARC) támogat.

A sorozat AMD FreeSync (40-60 kHz) támogatással bír. A felsorolt modellek kivétel nélkül megkapták a gyártó saját hangalapú rendszerét (Vizio Voice) és az átszabott SmartCast platformot. A gyártó ezen felül két szerényebb specifikációval bíró sorozatot (V és D) is piacra dob, amiben 24-75 hüvelykes közvetlen megvilágítású UHD és FHD felbontású tévék kaptak helyet. Utóbbi sorozatok forgalmazása már elkezdődött, az M széria július-augusztusra várható, míg a zászlóshajó tévék premierjének időpontja egyelőre nem ismert.

Forrás: www.vizio.com