Új phono eszközökkel erősít a CLEARAUDIO

A hetvenes évek végétől tevékenykedő német társaság lemezjátszókat, phono előerősítőket, hangszedőket és más kiegészítőket fejleszt és gyárt. A vállalat a közelmúltban megújította két középkategóriás modelljét, amelyek forgalmazása is elkezdődött.

A Balance Plus utódjának szánt BALANCE V2 modell három fontos eszközt (előerősítő, phono fokozat és fejhallgató-erősítő) csomagol egybe, így bármilyen lemezjátszóval kényelmesen használható. Az új modell több korábban népszerű megoldást örökít tovább, ugyanakkor jobban konfigurálható és több integrációs lehetőséget kínál. A készülék szimmetrikus kialakítású, mindkét csatornához független áramkör tartozik, ami jobb elválasztást és teljesítményt szavatol.

A készülék saját hangerőszabályzóval rendelkezik, így erősítőhöz vagy aktív hangszórókhoz közvetlenül is társítható, dedikált gombbal lehet a némítás és automatikus üzemmódok között váltani. A berendezés MM és MC rendszerekkel is összedolgozik, kapcsoló egyszerűsíti a kettő közötti választást. A nagy pontosságú RIAA kiegyenlítés 0,1 dB pontossággal dolgozik, míg az alacsony frekvenciás zajokat opcionális szubszonikus szűrő tompítja. A készülék különálló tápegységgel rendelkezik, amit egy alumínium házban helyeztek el, hogy megakadályozzák a nem kívánt interferenciákat. A modellre az aranyozott RCA konnektorok mellett XLR és 6.3 milliméteres fejhallgató kimenetek is kerültek.

A másik megújított készülék a hűvösen minimalista, de rendkívül sokoldalú BASIC V2 előerősítő. A berendezés az MM/MC rendszereket egyaránt támogatja, van RIAA kiegyenlítés, opcionális szubszonikus szűrő, illetve egy alacsony zajszinten üzemelő ACCU+ külső tápegységet is kapunk. A készülék burkolata ezúttal is CNC megmunkált alumíniumból van, prémium alkatrészekből épült és rövid jelutakat alkalmaz a be és kimenetek között.

Forrás: www.clearaudio.de/en

A készülékek hazai forgalmazója a StreamAudio.

Leave a Reply