Megújította házimozi kínálatát az ARCAM

Az Arcam négy vadonatúj modellt is bejelentett. Az érkezők között három AV receiver és egy nagy teljesítményű házimozi processzor található.

Ami a külső megjelenést illeti túl sok újításra nem érdemes számítani, maradt az előző generációnál is alkalmazott formanyelv és elrendezés. Az ARCAM AVR11, AVR21 és AVR31 esetében adott a 8K@60fps, AURO-3D, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X és HDR10+ támogatás, természetesen mindegyik készülék HDMI 2.1 (HDCP2.3) konnektort is visel. Biztosított az Airplay2, Bluetooth aptX HD, Google Chromecast, MQA, Spotify Connect, Roon és TIDAL Connect kompatibilitás.

ARCAM AVR31 receiver

A digitális-analóg átalakításról minden esetben egy pár ESS9026PRO DAC gondoskodik, mindhárom modellt ESS referencia feszültség-szabályozókkal szereltek. Az elhelyezésből adódó akusztikus anomáliákat a DIRAC Live rendszer hivatott kompenzálni, van Bass Control elő-kalibráció, valamint Dirac Live Bass Management. Utóbbi automatikusan maximalizálja a hangrendszerek alacsony frekvenciájú teljesítményét.

Ahogy az elődök az AVR11 (3199 EUR) és AVR21 (4599 EUR) modellek AB osztályú erősítő technológiát alkalmaznak, mindkét esetben hét erősített csatornát kapunk, azonban előbbi összesen tizenkét, utóbbi pedig tizenhat csatornát képes natívan kezelni. Az AVR31 (6899 EUR) G osztályú készülék extra tápegységgel, ami nagy terhelés mellett is stabil üzemi körülményeket biztosít.

ARCAM AV41 processzor

Az ARCAM AV41 (5399 EUR) egy nagy teljesítményű AV-processzor, szolgáltatás szintjén mindent tud amit az új AVR modellek. Mind a tizenhat csatornához szimmetrikus XLR kimenetek tartoznak, így a legjobb minőségű analóg csatlakozást biztosítja. A friss modellek előre láthatóan a második negyedévben kerülnek forgalomba.

Forrás: www.arcam.co.uk