Megújította VEGA fülesét a Campfire Audio

A Campfire Audio az újabb modellek mellett, nem hagyta abba a régebben piacra dobott készülékek felújítását sem. A társaság ezúttal a négy éves VEGA fülmonitort alakította át.

Egy bejáratott, népszerű modell újragondolása sosem egyszerű feladat, hiszen a második generációs eszközzel szemben támasztott elvárások, óhatatlanul extra teherként jelentkeznek. A Campfire Audio öt évvel ezelőtt az elsők között alkalmazott kerámiából épített burkolatot aminek előnye, hogy sűrűsége révén sokkal kevésbé érzékeny a rezgésekre, illetve jobban ellenáll a mechanikai sérüléseknek.

A VEGA 2020 (899 USD) is kerámia héjat kapott, amire az imént sorolt előnyök mellett azért is volt szükség, mert a készüléket a korábbinál nagyobb dinamikus meghajtókkal szerelték. Az új modell külső megjelenésében is nagyot változott, a szépen polírozott fehér (korábban ezüstözött fémötvözet) burkolathoz rozsdamentes acél hangvetőt (korábban fekete műanyag) társítottak. Az alapvető formavilág maradt, ugyanakkor az új modell testesebb és nehezebb lett, valamint a hangvető hosszát is megnövelték a jobb illeszkedés érdekében. A meghajtók munkáját megkönnyítő szellőző más helyre került, amely pl. a nyílás véletlen eltömődését hivatott megakadályozni.

A frissített füles egyetlen A.D.L.C. (Amorphous Diamond-like Carbon) membrános meghajtót kapott, amely a gyártó szerint a korábbinál jobb magas és alacsony frekvenciás reprodukcióra képes. A készülékre új (berillium-réz) MMCX aljzatok kerültek. A százharminckét centis sodrott zsinór végére TRS dugó került. A füles és a tartozékok tárolását, illetve utaztatását egy szövet táska könnyíti meg.

Forrás: www.campfireaudio.com