Megújult a Dynaudio Contour hangfal sorozata

A Dynaudio megőrizte a négy éve bemutatott Contour modellek legjobb tulajdonságait, ugyanakkor számos olyan módosítást eszközölt, amely a teljesítmény javítását hivatott szolgálni.

A DYNAUDIO CONTOUR i termékvonal a korábbi gyakorlatnak megfelelően négy modellt sorakoztat. A 20i (3000 GBP) polc/állványos, 30i (6199 GBP) és 60i (7999 GBP) álló hangsugárzók mellett a 25Ci (2189 GBP) center hangfal került újdonságként a kínálatba. Mindegyik friss készülék vadonatúj Esotar 2i csipogót dolgoztat, amihez Hexis rezonancia-csökkentő rendszert és a torzítást csökkenteni hivatott hátsó kamrát társítottak.

A közepes meghajtók kivétel nélkül az előző sorozatból érkeztek, azonban a 60i zászlóshajót új fejlesztésű, átalakított mágnesrendszert és üvegszál hangtekercset dolgoztató mély hangszóróval szerelték. A meghajtók munkáját átalakított keresztváltó felügyeli, többek között elhagyták az impedancia-korrekciós áramkört, ezzel is egyszerűsítve az elektronikát. A készülékek külső megjelenése csupán keveset változott, bár kozmetikai jellegű módosítások azért tetten érhetők, ellenben a kabinetek belső szerkezetét módosították és a csillapítási jellemzőkön is javítottak. Az új sorozat forgalmazása előre láthatóan májusban kezdődik.

Forrás: www.dynaudio.com/home-audio/contour-i