Megújultak a Bang & Olufsen népszerű hangszórói

A Bang & Olufsen szerint az időtálló dizájn nem csak a termékek tartósságáról szól hanem, hogy olyan formanyelvet használnak, amely vonzza a tekinteteket és képes évtizedeken át ugyanazt hatást gyakorolni az emberekre.

A húszas évek közepén Peter Bang és Svend Olufsen megalkotta a The Eliminator elnevezésű rádiót, amely az első olyan készülék volt, amelyet akkumulátor nélkül lehetett falra csatlakoztatni. A társaság a kezdetek óta nem csupán követte, hanem formálta is a lakberendezési trendeket, előszeretettel használt szokatlan formanyelvet.

A hatvanas években használt szlogenben (Másképpen gondolkodunk) ott lapult a márkára azóta is jellemző kísérletező kedv és kockázatvállalás, az idő pedig igazolta az erőfeszítéseket, hiszen számos termékük a vezető művészeti és design múzeumok féltett kincsei közé tartozik.

Közel három évtizeden át Jacob Jensen határozta meg a Bang & Olufsen vízióját, a klasszikus modellekkel kapcsolatban sokszor elhangzik, hogy olyanok, akár egy fantasztikus film kellékei. Együttműködésük a Beomaster 5000 modellel kezdődött, amelyet aztán számtalan mérföldkőnek számító Bang & Olufsen terv követett, némely termék nyolcvan tervezési fázison is átment a megtestesülés előtt.

A jellegzetes Bang & Olufsen arculat másik megkerülhetetlen alakja David Lewis, aki egy évvel a londoni Central School of Art diplomaosztója után csatlakozott a B&O csapatához. Jacob Jensen és Henning Moldenhawer irányítása alatt elkészítette a Beovision 400 televíziót, másik korai munkája az iF Design (1967) díjat érő a Beolab 5000 rendszer volt.

A kezdetek óta vallotta (amire sok márkánál csak mostanában helyeznek hangsúlyt) hogy a (tévé)készülék kikapcsolása után a dizájn felértékelődik, ezért olyanokat kell tervezni és építeni, amelyek kikapcsolt állapotban is “élnek”.

Beosound A9 – Az ötödik generáció

A kör alakú hangrendszer Øivind Alexander Slaatt munkája, aki egy olyan időtlen klasszikust igyekezett megalkotni, ami minden szögből és mindenkor gyönyörű. A hangszóró nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, nagyon kevés elemből, prémium anyagok felhasználásával készült. Legtöbben lábra állítva ismerhetik, de falon is elhelyezhető és a cserélhető szövetrácsoknak köszönhetően a megjelenés mindig friss és érdekes maradhat nem véletlen, hogy a márka egyik legnépszerűbb terméke.

A standard változatok mellett már újabb kombinációk is elérhetők, az antracit, arany tónusú és alumínium felületek az új rácsokkal és lábakkal bármilyen eklektikus lakótérbe beilleszthetők. Ugyan az alapmodell hangzására sem lehetett panasz az ötödik generációs hangrendszer a Mozart modulnak köszönhetően tovább emeli a téteket. Amennyiben a csatlakoztathatóság és a streaming technológia fejlődik a modul cseréjével könnyen naprakésszé tehető a készülék.

Beosound 2 – A harmadik generáció

A Bang & Olufsen kínálatának egyik meghatározó modellje, egy erőteljes multiroom hangszóró. A hét évvel ezelőtt bemutatott hangkeltő a harmadik iterációja az ikonikus megjelenést megtartva lép szintet a Mozart modul és az új felhasználói felület bevezetésével. A készülék megjelenését továbbra is prémium alumínium használata határozza meg, amire az esztétikán túl a kiváló akusztikai jellemzők miatt esett a választás, példaként a varratmentes felületek kiküszöbölik a torzításokat.

A kúp alakú hangszóróházba integrált Acoustic Lens Technology 360 fokos hangteret képes létrehozni, ennek köszönhetően a hangélményt nem befolyásolja a hallgatók elhelyezkedése. Ebben a termékben is kiemelt szerephez jut a Mozart platform, ami jelentősen megkönnyíti a szervizelést vagy a későbbi frissítést.

Az újdonságok közé tartozik az Active Room Compensation bevezetése, amely képes a változó körülményekhez igazodva optimalizálni a hangzást. A társalkalmazás kezelőfelületét is az új változatokhoz igazították, könnyebben testreszabhatók a tartalmak, egyszerűbb a készülék beállítása, valamint több kényelmi funkció (riasztások, időzítés) is integrálásra került.

A Beosound 2 3rd Gen. és Beosound A9 5th Gen. hangszórók a korábban rendelkezésre álló színek mellett Natural Aluminium, Gold Tone, Black Anthracite változatokban is megvásárolhatók.

A termékek megvásárolhatóak az alábbi partnereknél:

www.bang-olufsen.hu
www.220volt.hu
www.denonmarkabolt.hu

Forrás: www.bang-olufsen.com