Merason DAC1 Mk II – Utódot kap a referencia modell

A svájci manufaktúra közel egy évet dobott rá a szakma és a felhasználók által is elismert Merason DAC1 fejlesztésére. Az új változat önálló termékként is elérhető lesz, míg a DAC1 tulajdonosoknak lehetőséget biztosítanak a költséghatékonyabb frissítésre.

Az egyik legfontosabb újítás az átdolgozott NYÁK. A struktúra és felépítés is megváltozott, aminek köszönhetően csökkent az impedancia és az egyénileg kiszolgált komponensek tápellátása is javult. Javítottak a külső interferencia elleni védelmen, a korábban használt THT alkatrészeket SMD komponensek váltották, aminek következtében jelutak rövidebbek lettek és csökkent a veszteség. Mindkét aluláteresztő szűrő kondenzátora polisztirolból készült dielektrikummal rendelkezik.

További újítás a Thermal Concept bevezetése, a teljesítmény-tranzisztorokra egyedi hűtőbordák kerültek, amiket tárcsarúgókkal rögzítettek. Az új eljárással az érintkezési nyomás pontosabban határozható meg, ami segíti a párosított tranzisztorok optimális hőkiegyenlítését. Az újítás a gyártó a harmonikus torzításra is pozitív hatást gyakorol a jelfolyamban. A MERASON DAC1 MK2 (8000 EUR) ezüst, fekete és pezsgő színekben kerül forgalomba, a régi modellek frissítése várhatóan 3600 euróba kerül majd.

Forrás: www.merason.com