Merason Frérot DAC – Nagy hang, kisebb testbe zárva

A svájci Dafraud égisze alatt működő Merason első digitális/analóg konvertere jó fogadtatásra talált, ami arra ösztönözte a társaságot, hogy elkészítse a modell kisebb változatát.

A MERASON FRÉROT DAC (999 EUR) elnevezése (frérot = testvér) szépen árulkodik a készülék örökségéről, hiszen az új kompakt és megfizethetőbb változat ugyanazt a Burr-Brown chipet használja, mint az előző modell. A Niedal Audio Lab közreműködésével épített berendezés kialakítása nem változott, három milliméter alumínium talplemez, por festett ház és minimalista dizájn jellemzi a kistestvért. Jelentős különbség, hogy amíg a DAC-1 két chipet dolgoztatott mono üzemmódban, addig ezúttal egyetlen lapka végzi az összes munkát.

A feldolgozás teljesen szimmetrikus, az analóg kimeneti erősítők A-osztályban, dedikált formában működnek. A készülék USB csatlakozást, optikai és koaxiális bemeneteket visel, amelyek között az előlapon elhelyezett kapcsolóval lehet választani. A kimeneti oldalon XLR és RCA konnektorok találhatók. A készülék csupán a PCM adatok (24-bit / 192 kHz) feldolgozására képes.

Forrás: www.c-audio.net