Meze Audio 109 Pro – Megérkezett az új füles

A nyáron még csak pletykálták, hogy új fejhallgatón dolgozik a Meze Audio, azonban a részletekkel idáig még adós volt a társaság.

A MEZE AUDIO 109 PRO (799 USD) a társaság első nyitott kialakítású, dinamikus fejhallgatója. A készülék fenntartható forrásból származó fekete diófából és mangán acélból készült, a fejpánthoz vegán bőrt használtak, míg a fülpárnákra jól szellőző velúr került. A szervizelhetőség kedvéért az összeszerelés csavarokkal történt, ami költséghatékony karbantartást tesz lehetővé.

A fejhallgató ötven milliméteres Dual-Composite meghajtókat kapott. A szénszálas cellulóz kompozitból készült, W-alakú dóm 5Hz-30kHz közötti tartományt képes reprodukálni. Ez a megoldás a dinamikus meghajtókban általánosan használt megoldásoknál tartósabb, ugyanakkor a könnyű kompozit segít elkerülni a rezonanciákat, amelyek harmonikus torzításhoz vezethetnek.

A dómot berilliummal bevont félkristályos polimerből álló, huszonkét mikron vastag tórusz övezi. A fizikai gőzleválasztással (PVD) felvitt berillium bevonat a meghajtó merevségét és tartósságát hivatott növelni, úgy hogy elég könnyű maradjon a gyors átmeneti reakció eléréséhez.

A berilliumnak önmagában is jó csillapító jellemzői vannak, de a membrán köré helyezett réz-cink ötvözetből készült gyűrű alakú stabilizátor is besegít a rezgések elnyelésébe és a torzítás csökkentésébe. A membránt egy pontosan megmunkált alumínium keretbe ágyazták, amely tökéletesen síkban tartja az komponenst.

Az antropometria elveit követve a vezetőt a fültől pontos szögben és távolságban helyezték el az ideális anatómiai illeszkedés érdekében. Az akusztikusan átlátszó pókhálót idéző rács mindkét irányból szabadon hagyja az átalakítót, ami nagyon fontos a nyitott konstrukciók esetében. A fejhallgatót kemény táskában hozzák forgalomba, a csomagban másfél és három méteres (3.5 milliméteres dugó) zsinór és adapter (6.3 mm) is található.

Forrás: www.mezeaudio.com