MEZE AUDIO LIRIC – Új zárt síkmágneses füles

A Meze Audio a közelmúltban jelentette be első zárt kialakítású, sík mágneses fejhallgatóját, amibe az ukrán Rinaro Isodynamic hibrid átalakítója került.

A MEZE AUDIO LIRIC (2000 EUR) fejhallgató alumíniumból és magnéziumból készült, a fejpánt és fülkagylók borítására természetes bőrt használtak. A készüléket az ELITE fejhallgatóban is alkalmazott MZ4 átalakítóval szerelték, a kihívást a meghajtó kicsinyítése és hangolása jelentette teljesítmény veszteség nélkül.

Az MZ4 meghajtó egyesíti az egyedi visszakapcsoló és a spirál alakú hangtekercseket ugyanazon a membránon belül. Ez a megoldás jobb képalkotást és lokalizációt szavatol, mivel csökkenti a szórt visszaverődések által tapasztalható időbeli késések hatását. A meghajtó felső részében elhelyezett visszakapcsoló tekercs hatékonyabban reprodukálja az alacsonyabb frekvenciákat, míg a hallójárathoz közelebb eső spirál tekercs a közepes és magas frekvenciákért felel. A membrán egyedi fejlesztésű izotróp, hőstabilizált polimerből készül, aminek mindkét oldalán szimmetrikusan elhelyezett neodímium mágnes-tömbök kaptak helyet.

Újdonságnak számít a Rinaro Phase-X rendszer, ami többek között lehetővé teszi a tranziens hangok pontosabb reprodukálását. A másik újítás az Earpad Air Flow (EAF) technológia, amely speciális nyílások révén alacsonyabb hangerőn is maximális hangélményt szavatol, csökkentve dobhártyára nehezedő nyomást. A LIRIC fejhallgató képében a társaság egy olyan hordozható modellt igyekezett összerakni, amely könnyedén hozza a nyitott készülékekre jellemző teljesítményt és hangzást.

Forrás: www.mezeaudio.com