Michi modellek alapján frissítették a ROTEL erősítőket

A ROTEL második generációs integrált erősítői a Michi sorozat dizájnelemei mellett a csúcskategóriás áramkörökből és alkatrészekből is hasznot húznak.

Az A14MKII (1600 USD) a tizennégyes széria integrált vonalának zászlóshajó modelljének (A14) megújított változata. Az AB osztályú erősítő csatornánként 80W (8 ohm) teljesítményt produkál, analóg és digitális források sokaságát támogatja, kezeli az MQA állományokat és Roon Ready. A teljesen átalakított digitális analóg áramkör topológia, egy 32 bites / 384 kHz Texas Instrument DAC lapkára épült, a gyártó állítása szerint az összes kritikus komponenst kézzel válogatták. Az áramellátást és az erősítő fokozatokat is tovább javították, illetve finomították.

Az RA-1572MKII (2100 USD) a tizenötös sorozat közepére lett pozicionálva. Ebben az esetben is AB osztályú rendszerről van szó, ami csatornánként 120W (8 ohm) teljesítmény leadására képes. A burkolat alatt saját fejlesztésű toroid transzformátor és kondenzátorok kaptak helyet, szinte az összes áramkört felülvizsgálták, finomították a jelutakat és a DAC is megújult. A gyártó kiemelte, hogy csak a DAC áramkörben huszonöt módosítást hajtottak végre, amelyek nagy részét a Tribute és Michi modellekkel gyűjtött tapasztalatok inspirálták.

A termékcsalád csúcsán kapott helyet az RA-1592MKII (3200 USD) integrált erősítő, ami 200W (8 ohm) teljesítményt szavatol. A készülék a kategóriában legjobb előerősítő és teljesítményerősítő technológiákat kapta meg, gyakorlatilag az összes kritikus komponenst lecserélték. Ahogy az összes MKII modellen itt is találhatók Ethernet és RS232 csatlakozók, így a készülék képes együttműködni a népszerű vezérlő rendszerekkel. A kötelező analóg és digitális konnektorokat kiegyensúlyozott XLR és előlapi USB-B csatlakozóval toldották meg. Az új modellek már rendelhetők a hivatalos premier májusban várható.

Forrás: www.rotel.com