Mikrokijelzőket gyártó céget vásárolt a Samsung

A Samsung Display bejelentette, hogy 218 millió dollárért felvásárolta az eMagint, amely az OLED mikrokijelzők vezető gyártójaként jellemzi magát.

A Samsung Display darabonként 2.08 dollárért vásárolta meg az eMagin részvényeit, ami a legutóbbi hivatalos jegyzéshez viszonyítva tíz százalékos felárat jelent. Az amerikai székhelyű eMagin XR (extended reality), AR (augmented reality), VR (virtual reality) és MR (mixed reality) eszközökbe gyárt W és RGB OLEDoS (OLED on Silicon) kijelzőket. “Arra számítunk, hogy az XR (Extended Reality) eszközök iránti kereslet a jövőben jelentősen növekedni fog, az eMagin technológiája pedig lehetővé teszi a Samsung számára, hogy innovatív termékekkel erősítse az XR üzletágát” – mondta Joo Sun Choi, a Samsung Display elnök-vezérigazgatója.

Az OLED mikrokijelzők szilíciumból készülnek, nagyon magas pixelsűrűséggel és 10 000 nit feletti fényerővel is rendelkezhetnek. A W-OLED változatban itt is színszűrőket, míg az RGB OLED formátumban piros, zöld és kék képpontokat használnak, utóbbi esetében a kihívást az alpixelek megfelelő sűrítése jelenti, viszont élettartam és hatékonyság tekintetében is jobban teljesít. A szilícium hátlapra gyártott OLED kijelzők ráadásként nagyobb felbontást is szavatolnak, de a hírek szerint a Samsung egyelőre a mikrokijelzők piacára kíván fókuszálni.

Forrás: www.thelec.net www.emagin.com