MiniLED tévékkel jelentkezett a Philips

A Philips MiniLED televíziók két változatban kerülnek piacra. Az egyik család beépített Bowers&Wilkins hangrendszert kapott, míg a másik hagyományos hangszórókkal kerül forgalomba.

A Philips bemutatta legújabb tévéit, amelyek között az újdonságnak számító MiniLED készülékek is helyet kaptak. A 9000 sorozatot úgy tervezték, hogy megközelítőleg a gyártó OLED tévéinek képminőségét biztosítsák, azoknál kedvezőbb áron. Mindkét termékvonal 65 és 75 hüvelyk méretű készülékeket sorakoztat, közös a P5 processzor és a négyoldalú Ambilight technológia. A VA panelek ezer zónára vannak osztva, a csúcsfényerőt 2000 (9639) és 1500 (9506) cd/m² értékben határozta meg a gyártó. Támogatott a HDR10+ és Dolby Vision, valamint a HDR10 + Adaptive szabvány és mindegyik készülék rendelkezik HDMI 2.1 porttal.

A játékosok biztos értékelni fogják az AMD FreeSync Premium Pro kompatibilitást és az alacsony (18 ms) késleltetési időt. A termékcsalád összes modellje Android TV 10 platformot használ, van Google Assistant és Alexa kompatibilitás, valamint DTS Play-Fi támogatás. Jelentős különbség, hogy a 9639 vonal 3.1.2 csatornás BW hangrendszert (Dolby Atmos hangszórók, dedikált basszus és a Tweeter-on-Top) dolgoztat, míg a 9506 széria hagyományos hangkeltőkkel rendelkezik. A Philips MiniLED tévék előre láthatóan júniustól vásárolhatók meg.

Forrás: www.philips.com/news www.flatpanelshd.com